НОВИНИ

Радан Кънев: Добро развитие на обстоятелствата би било, ако вотът на недоверие е неуспешен

bnt avatar logo
от БНТ
10:40, 21.06.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Да проведеш 4 изборa в рамките на година и нещо в ситуация на няколко кризи едновременно, които всяка от тях е много тежка от десетилетия, е срутване на държавата. Това каза за „Денят започва“ евродепутатът от групата на ЕНП Радан Кънев.

„Пред България има три възможности. Едната е да продължи напред, макар и трудно с много диалог. Втората възможност е държавата да се срути, да изпадне в институционална криза, от която видим изход няма, защото изборите на есен ще произведат по-труден парламент от сегашния. Третата възможност е това мнозинство, което свали Никола Минчев, да се събере, да поеме отговорност и да каже на българските граждани, че се връщаме в миналото“, коментира той.

Според него добро развитие на обстоятелствата би било, ако вотът на недоверие е неуспешен.

„След като оцелее един кабинет на малцинството трябва да започне в рамките на парламента един сериозен диалог“, допълни Кънев.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Дебатите за вота на недоверие, всички реакции на политиците и прогнози на анализаторите гледайте през целия ден в извънредната програма на БНТ1 и на bntnews.bg. Всичко може да проследите на Фейсбук страницата на "По света и у нас".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Симов: ИТН разрушават трети парламент
Александър Симов: ИТН разрушават трети парламент
Костадин Костадинов: Крайно време е да отидем на нови избори
Костадин Костадинов: Крайно време е да отидем на нови избори