НОВИНИ

Радев: Прокуратурата все повече се очертава като политически играч

Вера Александрова
от Вера Александрова
10:50, 24.06.2020 (обновена)
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Според президента Румен Радев прокуратурата се очертава като политически играч ,който подпомага кризисния пиар на премира Борисов.

Държавният глава смята, че с действията си прокуратурата дава тон за погазване на закона. Президентът направи този коментар преди участието си в конференция за бъдещето на Европейския съюз.

По повод изнесените от прокуратурата в публичното пространство разговори между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента по правните въпроси и антикорупция Пламен Узунов, Румен Радев напомни, че съдът решава дали някой е виновен.

Румен Радев - президент на Република България: Напоследък у нас твърденията на прокуратурата се огласяват едва-ли не като присъди, но за тяхната състоятелност може да реши единствено съдът. Ясно е на всички кой има интерес от отвличане на вниманието от скандалния запис и снимките в спалнята на премиера. За съжаление прокуратурата в тази ситуация се очертава все повече като политически играч,който подпомага кризисния пиар на министър-председателя.

Според държавния глава прокуратурата навлиза в сферите на други институции без необходимите правомощия и капацитет.

Румен Радев - президент на Република България: Прокуратурата дава тон за погазване на закона, тя не спазва следствената тайна, произволно решава кое е с висок обществен интерес и кое не. По тревожното според мен е,че прокуратурата говори с гласа и действа с прийомите на жълтите медии. Това е пагубно, затова се нуждаем от независима експертиза на записа с гласа на Борисов, според който запис главният прокурор се споменава като възторжен фен на министър-председателя.

Румен Радев смята, че България отчайващо се нуждае от справедливост и от изчистване на петно със записа, в който се чува гласа на премиера. Според него това не става с със селективен подход по казусите и шумно преследване на неудобните.

Президентът не даде категоричен отговор дали вижда нещо нередно в действията на своя секретар Пламен Узунов, защото според него изнесената информация е откъслечна и поднесена тенденциозно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпространението на вируса у нас в момента е и клъстерно, и дифузно
Разпространението на вируса у нас в момента е и клъстерно, и дифузно
Срутване в новостроящия се тунел "Железница" по "Струма. Има затрупани
Срутване в новостроящия се тунел "Железница" по "Струма. Има затрупани