НОВИНИ

Радев ще отбележи Съединението на България в Пловдив, Денков се включва в честването в София

президентът отблежи съединението българия пловдив премиерът включва честването софия
Снимка: Архив/БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:04, 05.09.2023 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по повод 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава. Премиерът Николай Денков ще се включи в честването в София.

В 20.30 ч. на площад "Съединение" в Пловдив държавният глава Румен Радев ще участва в тържествената проверка-заря, ще приеме почетния строй, а след това ще произнесе слово.

От НСО съобщиха, че на гражданите, които желаят да присъстват на мероприятието, ще бъде осигуряван достъп до зоната за сигурност след 18.30 часа през три пункта за проверка: на бул. "6-и септември" и ул. "Димитър Цончев", при сградата на Прокуратурата; при бул. "6-и септември" и ул. "Св. Климент", при подлеза и при бул. "6-и септември" и ул. "Петко Каравелов", до ДЗИ-Пловдив.

Премиерът Николай Денков ще поднесе венец и ще се включи в честването на 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг, потвърдиха от пресслужбата на Министерския съвет.

На 6 септември Столичната община организира тържествено отбелязване на 138 години от Съединението на България. В програмата за празничното честване на годишнината ще участват Националната гвардейска част, вокалната формация "Български гласове" с диригент Йосиф Герджиков и актрисата Силвия Лулчева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Топалова тръгна с победа в Сен-Пале сюр Мер
Гергана Топалова тръгна с победа в Сен-Пале сюр Мер
Серхио Рамос за завръщането си в Севиля: Последвах повика на сърцето си
Серхио Рамос за завръщането си в Севиля: Последвах повика на сърцето си