НОВИНИ

Радев за вота: Користните интереси са по-силни от всички имитации на реформи

радев вота користните интереси силни всички имитации реформи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:31, 14.10.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Очевидно беше, че кабинетът няма да падне, защото користните интереси, които обвързват управляващите, са много по-силни от всички имитации на реформи и на приоритети. Това коментира пред журналисти държавният глава Румен Радев за вота на недоверие срещу правителството.

Според него проблемът е, че управляващите нямат една, а две програми. Първата, официалната, като управленската програма на кабинета и законодателната програма на управляващото мнозинство се изпълнява със спорна ефективност и като количество, и като качество.

Първи неуспешен вот на недоверие срещу кабинета "Денков"

Защото тази програма е изцяло подчинена на неявната програма, обявена в оня запис - програмата за превземане на кадровите лостове на властта и за захранването на нашите фирми. И още по-тежко, добави Радев, най-жизненоважната част в тази неявна програма - това е ултиматумът за цялост на сглобката чрез опрощаване на старите грехове на коалиционните партньори и тяхното избелване, коментира Радев.

Всичко това се маскира зад едни шумни ежедневни клетви в евроатлантизъм, които всъщност възпрепятстват европейското развитие на България, защото непрекъснато генерират евроскептицизъм и осуетяват пълноценната ни европейска интеграция. Явно това е решението от вчера на Народното събрание - ние да продължим да наблюдаваме, дори да се наслаждаваме на това майсторство на този грозен политически театър, отблъскващ здравомислещите хора, добави президентът.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Враца победи Струмска слава с 4:1 в контролна среща
Ботев Враца победи Струмска слава с 4:1 в контролна среща
Враца е домакин на IV кръг от националния шампионат по планинско изкачване
Враца е домакин на IV кръг от националния шампионат по планинско изкачване