НОВИНИ

Радослав Росенов донесе втори медал за България от Световното по бокс

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:12, 19.04.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Бокс

Радослав Росенов осигури на България втория медал от Световното първенство по бокс за младежи и девойки в Киелце, Полша.

Европейският шампион в категория до 60 килограма си проправи път към полуфиналите на турнира, след като разби турчина Керем Йозмен с 5:0 съдийски гласа. Така той си осигури минимум бронз и утре може да направи и следващата стъпка, изправяйки се срещу японеца Рейто Цуцуми.

Припомняме, че за полуфиналите се класира и Уилиам Чолов (75 кг), който наложи волята си над индиеца Маниш и утре ще срещне бразилеца Фильо.

Първият рунд премина изцяло под доминацията на родния талант. Той на няколко пъти засрещна турчина с много точни десни и леви прави, а съперникът му нямаше отговор срещу обратния гард. На два пъти Росенов дори бе изключително близо да прати Йозмен в нокдаун, но реферът прецени да не отброява. В отчаянието си турчинът тръгна на грозни действия във втория рунд, като опитваше да "пребори" нашия национал, търсейки и някакъв вид провокация, с която да го извади от равновесие. Това обаче не се получи, като българинът продължи да води играта и се доближи на 3 минути от полуфинала. В тях Росенов вкара брутални десни прави в главата на Йозмен, за да затвърди превъзходството си и да си заслужи мястото в Топ 4 на планетата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът връчва мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС
Президентът връчва мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС
Готвят онлайн система за улеснение при ваксинация от общопрактикуващите лекари
Готвят онлайн система за улеснение при ваксинация от общопрактикуващите лекари