НОВИНИ

Радослав Росенов и Хавиер Ибаниес ще спорят за златни медали на европейското по бокс, Ергюнал Себахтин и Ясен Радев останаха с бронз

радослав росенов полуфинал европейската купа бокс будва
bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 25.04.2024
Чете се за: 01:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Българинът Радослав Росенов се класира за своя първи голям финал в кариерата си при мъжете, след като достигна до решителния двубой в категория до 60 кг на европейското първенство по бокс в Белград.

На полуфиналите в сръбската столица шесткратният ни шампион на Стария континент при подрастващите се справи с коравия арменец Артур Сахакян с пълно съдийско единодушие - 5:0 гласа.

Така Радослав Росенов ще има възможността да боксира за златния медал в неделя, когато негов съперник ще бъде Всеволод Шумков от Русия.

На финал в своята категория се класира и българският национал с квота за Париж 2024 Хавиер Ибаниес Диас. Натурализираният кубинец изобщо не се качи на ринга при 57-килограмовите, след като неговият съперник Самюел Кистоюри от Франция се оттегли поради контузия. В битката за титлата в събота (27 април) Ибаниес ще се изправи срещу Едуард Савин (Русия).

По-рано във вечерната сесия Ергюнал Себахтин (48 кг) и Ясен Радев (54 кг) завършиха с бронзови медали, губейки в своите полуфинални сблъсъци.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха либерализацията на пазара на ток с година (ОБЗОР)
Отложиха либерализацията на пазара на ток с година (ОБЗОР)
Спортни новини 25.04.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 25.04.2024 г., 20:50 ч.