НОВИНИ

Радослав Росенов получи тежка аркада, но въпреки това е на четвъртфинал на световното по бокс

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:43, 08.05.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
радослав росенов получи тежка аркада въпреки четвъртфинал световното бокс
Слушай новината

Радослав Росенов стана третият български боксьор, който се класира за четвъртфиналите на световното първенство по бокс в Ташкент, Узбекистан, след като победи по точки в категория до 60 кг иранеца Даниел Шахбакш.

Срещата между двамата започна на бавни обороти, като в първите секунди и Росенов, и неговият съперник действаха предпазливо. След средата на първия рунд обаче битката се активизира, като в края съдиите дадоха предимство с 3:2 гласа в полза на Шахбакш.

Втората част започна по-добре за българина, който пласира повече успешни удари, за да се стигне до една ситуация, при която иранеца действа непозволено в защита, удряйки с глава Росенов, което отвори сериозна аркада над дясната вежда на нашето момче.

Главният съдия в крайна сметка взе решение да прекрати срещата при оставащи 1:18 минути до края на втория рунд, което означаваше, че победителят трябва да бъде определен на база на случилото се в първата част и половина от битката.

За наша радост, арбитрите край ринга отсъдиха в полза на Радослав Росенов и така при дебюта си на световно първенство при мъжете младата ни надежда в бокса се класира за четвъртфиналите и е само на една победа от това да си гарантира медал от шампионата.

В спора за отличието в сряда (10 май) българинът ще се изправи срещу победителя от мача между Джон Давуле от Фиджи и Мохамад Абу Джаджех от Йордания.

Утре, на ринга в Ташкент ще излезе и последният българин в търсене на място в четвъртфиналите и възможност да се бори за медали в лицето на Рами Киуан, който около 18.30 часа българско време ще боксира срещу Ахмад Ахмед Джосон от Сирия при 75-килограмовите. Срещата ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И еврокомисарят по разширяването на ЕС осъди отказа на Скопие да допусне в РСМ Андрей Ковачев
И еврокомисарят по разширяването на ЕС осъди отказа на Скопие да допусне в РСМ Андрей Ковачев
Хебър надви Берое и приключи редовния сезон на 14-ото място в Първа лига
Хебър надви Берое и приключи редовния сезон на 14-ото място в Първа лига