НОВИНИ

Радослав Росенов се цели в титла от Световния боксов тур в Марибор

радослав росенов цели титла световния боксов тур марибор
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
15:52, 19.10.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Международната федерация по бокс (ИБА) направи специален материал за световния шампион за младежи и златен медалист от европейското за мъже до 22 години Радослав Росенов. Младият ни талант, който тази година спечели и Купа "Странджа" при мъжете, ще участва в категория до 63.5 килограма на турнира в Марибор, Словения. Надпреварата е част от Световния боксов тур и е със сребърен статут.

"Напълно бях подготвен за прехода от младежи към мъже. С треньора ми вярваме, че ще ще успеем заедно в елита. Готов съм да се докажа на мъжката сцена", споделя Росенов пред сайта на ИБА.

От там допълват и че националът ни е воден от треньора Борислав Бояджиев, който е негов наставник вече повече от 4 години.

"Моята роля бе да му помогна да разгърне потенциала и таланта си, за да достигне до високи резултати. Целите пред него винаги са много големи, на база представянето му. Важно е да се адаптира и към новата категория. Ако покаже най-доброто, резултатите ще дойдат", казва Бояджиев.

Специалистът отчита още и позитивния характер на Росенов.

"Радо е отдаден на бокса и работи много усърдно. Той е душата на отбора, един от спортистите, в чието отсъствие залата изглежда наистина празна. Влиза в ринга, за да се забавлява. Много е бърз и винаги излиза за победа. Голямата цел е Париж 2024. Поради тази причина и сменихме категорията му. Има работа, която да свършим, преди да я достигнем", допълва Бояджиев.

Росенов от своя страна признава, че турнирът в Словения ще му помогне за по-бърза адаптация.

"Ще бъде много полезно за мен. За тази година постигнах всичките си цели, но пред мен остава още една, последна – да спечеля златния медал в Словения. Готов съм да се бия за билета си за Париж и за целта продължавам да тренирам здраво и вярвам, че ще успея", казва още националът ни.

България ще бъде представена от шест национали на турнира в Марибор. Те ще бъдат водени от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев, като жребият ще се тегли по-късно днес.

Съставът на България:

Ергюнал Себахтин, Ясен Радев, Радослав Росенов, Рами Киуан, Кристиян Николов, Йордан Ернандес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самуел Супрайен: Ще бъде трудно, но можем да победим ЦСКА
Самуел Супрайен: Ще бъде трудно, но можем да победим ЦСКА
Барчовски обяви групата за квалификациите за Евробаскет 2025
Барчовски обяви групата за квалификациите за Евробаскет 2025