НОВИНИ

Радослав Здравков: Ако тимът има високи цели, трудно ще постигне успехи само с български играчи

радослав здравков надяваме чужденците дойдат помогнат изграждането клуба
bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 25.06.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортният директор на ЦСКА 1948 Радослав Здравков твърди, че клубът трудно ще постигне високите си цели с отбор, изграден изцяло от български състезатели.

В интервю за клубния сайт бившият играч на ЦСКА сравни емоциите в ЦСКА 1948 със спомените от състезателните си години.

"Чувствам се удовлетворен, щастлив и изкарвам период, който ме връща назад във времето - 1980 година. Много хора не знаят, но тогава бях наказан от футболния съюз, нямах право да играя дълго време или завинаги и когато ме реабилитираха, се почувствах по същия начин. Много е приятно да работя с мои бивши колеги, с хора, които са закърмени с “червената” идея и имат манталитет на победител. В школата работят Спас Джевизов и Мето Деянов, в селекционния съвет - Мето Томанов и Галин Иванов, във “В” отбора е Дани Моралес, който също го причислявам към един от нашите, във втория отбор е Вальо Илиев. Да не говорим за първия отбор - Любо Пенев и неговия екип", сподели той.

Столичанинът разкри, че през годините никога не е губил вяра в отбора, въпреки разделението на "червени" фенове и легенди.

"С течение на времето, за разлика от други хора, не съм променял своето мнение. Това, което съм мислил преди 5-6 години, продължавам да го мисля. Това беше честния, точния път. Следваме примера на много европейски отбори. Никога не съм се съмнявал, че отборът ще мине през всички дивизии по най-бързия начин и ще се озове в “А” група", допълни той.

Радослав Здравков коментира и развитието на българските футболисти в клуба.

" Продължаваме да залагаме на млади български футболисти, но реалността е съвсем друга. Просто се прецени, че ако има високи цели, само с български футболисти, без да засягам никого, трудно ще се постигнат успехите", добави той.

Спортният директор на столичният тим призна, че Левски не е желания съперник за старта на новия сезон в родния футболен елит.

"В началото на сезона, ако имахме малко повече късмет, трябваше да се паднат отбори, които са малко по-назад в класирането. Точно Левски не е подходящ, защото нашият отбор в момента се изгражда. Докато те имат изграден отбор и треньор, който работи много добре от миналата година", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доминик Янков удължи договора си с Лудогорец
Доминик Янков удължи договора си с Лудогорец
Илияна Йотова в Троян: Имаме много какво да покажем на света
Илияна Йотова в Троян: Имаме много какво да покажем на света