НОВИНИ

Радостин Василев: Не съм министър на ЦСКА

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:24, 11.01.2022
Чете се за: 05:22 мин.
Спорт
радостин василев съм министър цска
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев даде изявление след края на срещата, на която бе обсъждано бъдещето на стадион "Българска армия" и неговата реконструкция.

На срещата присъстваха още собствениците на ЦСКА Юлиян Инджов и Гриша Ганчев и главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков.

Министър Василев обяви, че Министерството на спорта няма да прави компромиси с нито един наемател, който не спазва неговите изисквания.

"Днес за първи път проведохме четиристранна среща, на която да обсъдим какво е попречило толкова дълго време за изграждането това опасно в момента съоръжение - стадион "Българска армия". Министерството на спорта няма да прави компромиси с нито един наемател, ползвател. Казал съм на страните какви са моите изисквания. Начертахме общ план за действие. Моята идея е държавата да бъде защитена, да няма неизрядни наематели в моите имоти, да няма имоти, които се рушат. Това е интересът, който защитавам аз. Правя всичко необходимо не да помагам на някого, а да помагам на българския спорт. Очаквам и другите, които имат подобно желание и с тях да процедирам по същия начин", започна Василев.

Министърът увери още, че зад проведената среща с представителите на ЦСКА не стоят никакви лични интереси.

"Аз като министър взимам само принципни позиции. Налага се в последните 20 дни да съм министър на футбола. Поговорихме за плановете как трябва да работи едно министерство и как трябва да се държи един министър. Предполагам са обнадеждени от това, че прозрачността при мен е на друго ниво. Тук няма никакви лични интереси. Те се оплакаха, че при предишните управления не е било така, но ние си имаме процедури и законен ред за инвестиции. Нищо няма да бъде спестено на никого. Ако някой иска да строи, той трябва да си изпълни ангажиментите към държавата. Държавата няма да пречи, а ще се опита да съдейства до толкова, колкото позволява законът", заяви Радостин Василев.

Василев разкри още, че вече с казуса е бил запознат и премиерът Кирил Петков и допълни, че очаква съвсем скоро да бъде взето и решение от Министерски съвет.

"За първи път се провежда такава обща среща между всички страни. От ЦСКА поставиха своите опасения, че досега странични фактори са пречели, но аз тях не искам да ги коментирам. Господин Инджов беше успокоен от главния архитект какво може да се направи. Аз в този разговор не съм се намесвал, тъй като като министър представлявам интересите на министерството, които са свързани с договора за наем и с протоколите за извършените ремонти.ю Вече съм комуникирал казуса и с премиера. Запознал съм го детайлно по ситуацията с наеми, задължения, инвестиции, претенции и проекти. Най-вероятно съвсем скоро и Министерски съвет ще вземе решение. Аз мисля, че най-оптимистичното е, че за последните 15 дни е направено повече, отколкото за последните 10 години. Вече няма твърдения от ползвателя, че се пречи", сподели министърът на спорта.

Накрая Радостин Василев заяви, че за него няма значение присъствието на Гриша Ганчев на срещата и заяви, че той не е министър на ЦСКА.

"За мен няма значение кой ще е представител на ЦСКА. Доколкото разбрах Гриша Ганчев е бил болен миналият път. Не съм поставял условия той да бъде тук. Просто казах, че човекът, който е дал интервюто трябва да присъства. Най-правилното нещо беше Гриша Ганчев да присъства на срещата. ЦСКА знае, че аз не съм министър на ЦСКА. Скоро имаме среща с Берое, с пловдивските отбори. Вече бях на среща с Левски, с главния архитект обсъждахме един час Левски, а не ЦСКА. Обсъждахме възможностите за козирка на "Герена". Нямам никакви пристрастия към ЦСКА. Имам пристрастия към българския спорт. Когато кажа нещо за футбол, всички са тук, когато кажа нещо за другите спортове, няма толкова много интерес", завърши министърът на младежта и спорта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 57 000 ученици имат „зелен сертификат“
Над 57 000 ученици имат „зелен сертификат“
Издирваният за убийството в "Люлин" се предаде на полицията
Издирваният за убийството в "Люлин" се предаде на полицията