НОВИНИ

Радостин Василев откри Национална универсиада 2022

Радостин Василев
Снимка: Министерство на младежта и спорта
bnt avatar logo
от БНТ
22:47, 14.05.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев участва в откриването на Национална универсиада София 2022, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Церемонията се проведе в аула “Максима” на Университета за национално и световно стопанство, който е тазгодишният домакин на най-мащабното университетско спортно събитие.

“Поздравявам Ви за огромното желание и ентусиазъм, които демонстрирате, за да подобрите състоянието на университетския спорт у нас. В лицето на Министерството на младежта и спорта Вие ще намерите верен партньор и сигурна подкрепа, за да продължите да се развивате в правилната посока. Младите хора в България дълго време бяха неглижирани, дълго време техният глас не беше чуван. Настъпи моментът, който всички Вие чакахте - да бъдете моторът на обществото и Вашите идеи да се превръщат в реалност. С моя екип разработваме методите, чрез които да подкрепим тези идеи, защото зад тях прозира желанието Ви да живеете в по-добра, по-отворена към младите, по-ангажирана с проблемите им България. Такава, в която законността и прозрачността са на дневен ред. И не на последно място, в която спортът е национална политика с висок приоритет”, каза министър Василев по време на откриването.

В Национална универсиада София 2022 участват над 1200 студенти от 22 висши учебни заведения в България, които ще се състезават в 14 вида спорт – футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, тенис, тенис на маса, спортно ориентиране, футзал, крикет, плуване, кик бокс, джудо, бадминтон и мажоретни спортове.

Спортният министър изказа своята благодарност към ръководството на Асоциацията за университетски спорт “Академик” за усърдието, което показва в работата си със студентите.

Председателят на асоциацията доц. Златко Джуров връчи на Радостин Василев почетен медал от надпреварата в знак на благодарност за оказаното съдействие от ММС за провеждането на Националната универсиада през тази година.

На събитието присъстваха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев и много от ректорите на участващите университети.

По време на церемонията участничката на европейски и световни първенства по бадминтон за хора с увреждания Емона Иванова от името на състезателите каза клетвата за честна игра по време на Националната универсиада 2022.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В София се състоя футболен турнир за деца с онкохематологични заболявания
В София се състоя футболен турнир за деца с онкохематологични заболявания
Йордан Петков: Нашата цел е да излезем от групата и да играем 1/4-финал
Йордан Петков: Нашата цел е да излезем от групата и да играем 1/4-финал