НОВИНИ

Радостин Василев отне лиценза на автомобилната федерация

Радостин Василев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:10, 18.05.2022
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев издаде заповед, с която отнема безсрочния спортен лиценз на Автомобилната федерация на България.

Спортният министър сподели снимка от документа в социалната мрежа Фейсбук. Той увери, че Комисията по лицензиране и регистриране продължава своята работа във връзка с подадени множество сигнали, отнасящи се до нарушения от страна на спортни федерации. Смята се, че именно това е причината автомобилната федерация да загуби своя лиценз.

Ето цялата публикация на Радостин Василев:

Днес издадох Заповед № РД-09-393/18.05.2022 г., с която ММС отнема безсрочен спортен лиценз № 1, издаден на Сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност “Автомобилна федерация на България”.

Заповедта е издадена на основание чл. 24, ал. 1, т. 2, предл. 1 от Закона за физическото възпитание и спорта и въз основа на Протокол № 1 от 06.04.2022 г. и Протокол № 2 от 16.05.2022 г. от работата на Комисията по лицензиране и регистриране.

Във връзка с подадени множество сигнали, отнасящи се до нарушения от страна на спортни федерации, Комисията по лицензиране и регистриране продължава своята работа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинение на бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов
Повдигнаха обвинение на бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов
Правителството закрива "Държавна петролна компания"
Правителството закрива "Държавна петролна компания"