НОВИНИ

Радостин Василев разкри колко пари са получили федерациите

Радостин Василев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 17.05.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев посочи ключови данни за средствата, които ММС към момента е предоставило на спортните федерации.

Спортният министър заяви, че 80% от федерациите ще получат повече средства спрямо предходната година, като общата удовлетвореност от финансирането е 74%.

С публикация в социалната мрежа Фейсбук той представи таблици, които точно представят сумите, предоставени на федерациите:

Ето и цялата му публикация:

Във връзка с деня на спорта в България искам да ви споделя нещо много любопитно. Това са средствата, които ММС към момента е предоставило на спортните федерации.

1. По Програма за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г. с направление Олимпийска подготовка (ОП) и направление Развитие на спорт за високи постижения (РСВП).

Ключови факти:

- Всички средства за възнаграждения на спортисти и треньори са финансирани на 100%, спрямо максимално допустимите по програмата и определени по експертна оценка.

- Общата удовлетвореност от финансирането на федерациите спрямо исканите и допустими средства по програмата е 74%.

- Над 80% от федерациите ще получат повече средства спрямо предходната година.

2. Програма за финансово подпомагане на дейности по провеждане на домакинства на международни спортни състезания на територията на Република България.

- Към момента (17.05.2022 г.) са одобрени за финансиране 20 домакинства, като експертната комисия продължава своята дейност по разглеждането на проектни предложения. Сумите предоставени на федерациите за домакинства ще се завишат.

СИЛАТА Е В ИСТИНАТА!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софийската филхармония представя гротескната сюита "Бай Ганьо" във Виена
Софийската филхармония представя гротескната сюита "Бай Ганьо" във Виена
КНСБ подкрепя работниците в градския транспорт на София
КНСБ подкрепя работниците в градския транспорт на София