НОВИНИ

Рафа Надал разочарова почитателите си в България

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:29, 29.10.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Тенис
рафа надал разочарова почитателите българия

Матадора участва е испанската телевизионна програма "La Resistencia", където заяви, че надпреварите, в които ще вземе участие до края на сезона за тези в Париж и Лондон.

Това изказване на родения в Манакор тенисист навярно е разочаровало голяма част от неговите български фенове, които таяха надежди, че Рафа може да получи "уайлд-кард" за турнира Sofia Open, който започва на 7 ноември.

Тази новина също така означава, че за шести път Новак Джокович ще приключи годината като номер 1 в световната ранглиста. Вчерашната победа на сърбина над Борна Чорич във Виена до голяма степен предопредели спора между него и Надал, като все пак съществуваше някакъв шанс за левичаря от Майорка, който минаваше обаче през участие в София.

В интервюто носителят на 20 титли от Големия Шлем сподели и няколко любопитни подробности ,сред които и тази, че никога не е тренирал за бицепс, макар солидната му мускулна маса точно в тази област.

Именно след това му признание, испанецът сподели, че до края на сезона ще участва на още само два турнира, "Мастърс" надпреварата в Париж и финалите на ATP в Лондон.

Интересното е, че никога в своята богата кариера, изпъстрена с 86 титли, Надал не е триумфирал на нито една от тези две надпревари. В Париж той има един финал през 2007-ма, когато губи от Давид Налбандиан в два сета, докато в зала "О2" испанецът е губил два пъти в спора за трофея, през 2010-та от Федерер и 2013-та от Джокович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов ще участва във видеоконференция на Европейския съвет по въпросите на COVID-19
Борисов ще участва във видеоконференция на Европейския съвет по въпросите на COVID-19
COVID-19 осуети началото на новия сезон в хокейя на лед у нас
COVID-19 осуети началото на новия сезон в хокейя на лед у нас