НОВИНИ

Рафаел Надал също пропуска Мастърса в Монреал

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:09, 05.08.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
надал oбичам състезавам бъда добрите кортове света
Слушай новината

Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал обяви, че няма да участва на турнира от сериите Мастърс в Монреал, Канада, който ще се проведе между 8 и 14 август.

Причината за отказа на Матадора е контузията в коремната област, която го спря на полуфиналите на Уимбълдън преди месец.

Самият Надал пък съобщи за решението си с пост в Туитър, в който обяви, че е усетил лек дискомфорт по време на тренировъчно занимание преди няколко дни.

"По време на ваканцията ми и последвалото подновяване на тренировките всичко вървеше добре в последните седмици. Преди 4 дни обаче, когато тренирах сервиса си, както и вчера, усетих лек дискомфорт. Заедно с екипа ми решихме да не пътувам за Монреал и да продължа да се подготвям без да прибързвам. Искрено благодаря на директора на турнира Йожен Лапиер и целия екип за разбирането и подкрепата, която винаги са ми показвали, и днес не беше изключение. Надявам се отново да играя в Монреал. Това е турнир, който обичам и съм печелил 5 пъти пред публика, която винаги ме е приветствала. Нямам избор, трябва да бъда разумен на този етап и да мисля за здравето си", написа испанецът.

Рафаел Надал е шампион в турнира от 2005, 2008, 2013, 2018 и 2019 година, а през миналия сезон отново се отказа от участие заради травма в крака.

По този начин турнирът в Монреал ще се проведе без участието нито на 36-годишния испанец, нито на неговия голям съперник Новак Джокович. Както стана ясно по-рано днес, сърбинът ще пропусне надпреварата, тъй като не е ваксиниран срещу COVID-19.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родителите, нападнали лекарка в Шумен, са задържани
Родителите, нападнали лекарка в Шумен, са задържани
Министър Лечева поздрави лично шампионките от Европейското отборно първенство по тенис
Министър Лечева поздрави лично шампионките от Европейското отборно първенство по тенис