НОВИНИ

Райо Валекано надигра Елче с 2:1 в мач от 7-ия кръг на Ла Лига

райо валекано надигра елче мач кръг лига
bnt avatar logo
от БНТ
07:52, 04.10.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Райо Валекано победи Елче в мач от 7-ия кръг на Ла Лига. Головете за домакините отбелязаха Серхио Камейо и Унай Лопез, а за гостите се разписа Лукас Бойе.

В 13-ата минута дойде първата по-интересна ситуация в мача. Алваро Гарсия стреля, след като получи добре подаване, но Едгар Бадия спаси спокойно удара. В 20-ата минута Райо Валекано откри резултата чрез Флориан Лежюн, но голът бе отменен поради засада. В 32-ата минута Лукай Бойе се ориентира добре в наказателното поле, за да засече подаване и да открие резултата - 0:1.

В 40-та минута Райо Валекано успя да отговори. Оскар Трехо подаде на Серхио Камейо, а той успя да довкара отклонен удар от границата на пеналтерията.

В 63-та минута Роджър Марти се свлече в накачателното поле, но съдията даде знак, че няма да даде дузпа за Елче. В 74-ата минута Иси Паласон получи пас по трева на границата на наказателното поле и шутира към десния ъгъл. Едгар Бадия внимаваше и показа добър рефлекс, за да спаси и да отклони в ъглов удар. В 82-ата минута последва нов шанс за домакините. Алваро Гарсия се освободи добре и стреля веднага, но ударът му профуча покрай гредата.

В 95-ата минута огромна грешка в защита за Елче бе последвана от удар на Тете Моренте, но неговият удар също не беше точен. В 96-ата минута Унай Лопес се превърна в герой за Райо Валекано. Халфът демонстрира прекрасна техника, стреляйки от движение от границата на наказателното поле и отбелязвайки за 2:1, с което донесе и успеха на своя отбор.

С тази победа Райо Валекано се изкачват до 10-о място в Ла Лига с актив от 10 точки, докато Елче са на последна позиция с едва един пункт на сметката си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лестър с първа победа във Висшата лига
Лестър с първа победа във Висшата лига
Магдалена Костова, НСИ: Има региони в страната, в които всеки трети човек е на 65 или повече години
Магдалена Костова, НСИ: Има региони в страната, в които всеки трети човек е на 65 или повече години