НОВИНИ

Ръководството на ПФК Левски отговори на "сините" фенове и ги обвини в дезинформация

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:18, 13.07.2023
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
пфк левски готви голямо събитие повод 106 рожден ден
Снимка:
Слушай новината

Ръководството на ПФК Левски излезе с позиция на клубния сайт, в която категорично отхвърли обвиненията на привържениците от сдружението "Левски на Левскарите" и "Националният клуб на привържениците на Левски" (НКП), които вчера споделиха, че свалят доверието си от мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков.

В изявлението си от вчера "сините" фенове също директно хвърлиха обвинения върху Сираков за начина на управление на клуба и още напускането на Станимир Стоилов и Ивайло Ивков.

От ПФК Левски обаче увериха, че единствената цел на Наско Сираков е да "стабилизира клуба" и допълниха, че "генералният спонсор единствено осигурява финансова подкрепа на Левски".

В допълнение от "Синия клуб" разясниха причините за разделите със Станимир Стоилов и Ивайло Ивков и определиха обвиненията на феновете за непрозрачност като "неоснователни".

Ето я и цялата позиция на ПФК Левски:

Ръководството на ПФК Левски не приема, изявената позиция на Национален клуб на привържениците на Левски София, която цели да дезинформира "синята" общественост и да разедини привържениците на любимия ни клуб.

1. Единствената цел на мажоритарния собственик на ПФК Левски Наско Сираков е да стабилизира Клуба и да осигури условия за неговото нормално функциониране, развитие и успехи, които отговарят на името на Клуба.

2. Клубът се управлява от избраното си ръководство. Генералният спонсор единствено осигурява финансова подкрепа на Клуба с цел стабилизирането на ПФК Левски.

3. Станимир Стоилов напусна по собствено желание поста старши треньор на ПФК Левски. Ивайло Ивков се радели с Клуба поради изявени различия във визията за развитието на Клуба.

4. Обвиненията за непрозрачност са изцяло неоснователни. Представители на ръководството нееднократно са информирали "синята" общественост за текущото състояние на Клуба. След изразената позиция на Тръст "Синя България" от 20.06.2023 г., ръководството на Клуба покани на 27.06.2023 г. представителите на управителния съвет на миноритарния акционер на среща, която да се проведе на 30.06.2023 г. от 12:00 ч., на която да им се предостави пълна отчетност относно състоянието на Клуба, дарителската кампания, както и за резултатите от увеличението на капитала. Нито един представител на Тръст "Синя България" не уважи поканата и не се яви на предложената среща. Този род поведение демонстрира желание за публични обвинения към Клуба, но не и намерения насочени към стабилизирането на ПФК Левски.

5. ПФК Левски категорично заявява, че всяко едно получено целево дарение е използвано съгласно волята на привържениците, които са дарили.

Ръководството на ПФК Левски е готово да се срещне с всяка една група привърженици, заявили желание за това.

Очакваме всички привържеици на стадион "Георги Аспарухов" в събота в 18:45 часа. Кодът е изцяло СИНЬО. Да подкрепим отбора в началото на новия сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЛеБрон Джеймс ще продължи да играе и през новия сезон в НБА
ЛеБрон Джеймс ще продължи да играе и през новия сезон в НБА
БСП предлагат НС да одобрява всяко решение за военна помощ за Украйна
БСП предлагат НС да одобрява всяко решение за военна помощ за Украйна