НОВИНИ

Рандал Коло Муани бойкотира Айнтрахт Франкфурт и пропуска мача с Левски

Левски Айнтрахт Франкфурт Уелтон Коло Муани
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:12, 30.08.2023
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездата на съперника на Левски в плейофния кръг за влизане в групите на Лигата на конференциите Айнтрахт Франкфурт - Рандал Коло Муани, е готов за стачка и за неподчинение, след като германският клуб отказва да го продаде на Пари Сен Жермен, съобщава вестник "Билд".

Известно е, че Айнтрахт вече отхвърли две оферти на ПСЖ, като втората бе за пакет от 80 милиона евро за нападателя, и твърди държи да получи за правата му 100 милиона евро - сума, която френският шампион не смята да плати.

Коло Муани вече се е разбрал за личните си условия и за петгодишен договор с клуба от Париж, като е дал да се разбере на ръководството на Айнтрахт, че неговото желание е да напусне клуба до края на трансферния прозорец, който е в петък.

Според официалния сайт на Айнтрахт Коло Муани е информирал ръководството на клуба, че няма да се яви на тренировката на отбора в сряда и, че няма да играе в реванша срещу Левски в четвъртък вечер, тъй като клубът от Бундеслигата не е спазил обещанието да продаде футболиста при добра оферта през това лято.

"Опознахме Рандал по различен начин и познаваме вече истинския му характер. Ще играем срещу Левски София без него. За нас това е най-важният мач сега и е приоритет за клуба. Отборът ни е от високо качество и е напълно фокусиран върху утрешния мач", коментира пред сайта спортният директор на клуба Маркус Крьоше.

При това положение треньорът на Айнтрахт Дино Топмьолер най-вероятно ще пусне на терена като негов заместник 23-годишния Джесик Нганкам.

Немският отбор обаче се подсили с нови попълнения. Тимът финализира трансфера на Фарес Шаиби от Тулуза. Халфът е привлечен за заместник на продадения на Наполи датски национал Йеспер Линдстрьом. Трансферната сума се оценява на 10 милиона евро.

20-годишният Шаиби подписа петгодишен договор до 2028 година. Той вкара осем гола в 41 мача за Тулуза през миналия сезон и направи своя дебют в националния отбор на Алжир по-рано тази година.

"Привлякохме играч, който е млад и тепърва ще се развива и въпреки това вече може да се похвали с много национален и международен опит. Той може да играе на различни позиции в атака и предлага опции, които ще подобрят нашата игра", каза спортният директор на Айнтрахт Франкфурт Тимо Хардунг.

Добрата новина за Левски е, че Фарес Шаиби няма да бъде картотекиран за Лигата на конференциите.

Представителят на Бундеслигата обяви и привличането на бразилския вратар Кауа Сантош от Фламенго.

20-годишният Сантош подписа договор за следващите пет сезона, а според информации в местната преса клубът от Бундеслигата е заплатил 1,6 милиона евро за правата на стража.

196-сантиметровият младок е национал на Бразилия до 20 години, но все още няма мачове в мъжкия футбол, като на клубно ниво е играл единствено за юношеските и за младежките формации на Фламенго.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Представиха инициативния комитет за издигане на д-р Цветан Ценков за кмет на Община Видин
Представиха инициативния комитет за издигане на д-р Цветан Ценков за кмет на Община Видин
8-годишно дете загина при пожар в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)
8-годишно дете загина при пожар в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)