НОВИНИ

Ръсел и Сайнц дадоха най-бързи времена в първите две свободни тренировки за Гран при на Мексико

Фаворитът на домакинската публика Серхио Перес с Ред Бул разочарова и остана на десета и девета позиция съответно.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
08:30, 26.10.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Джордж Ръсел
Снимка: БТА
Слушай новината

Джордж Ръсел беше най-бърз в първата свободна тренировка преди Гран при на Мексико във Формула 1. Пилотът на Мерцедес направи най-бърза обиколка за 1:17.998 минути. Той изпревари Карлос Сайнц от Ферари с 0.317 секунди, а трети се нареди Юки Цунода от отбора на РБ с изоставане от 0.701 секунди.

Тренировката беше прекъсвана на два пъти заради наличието на отломки по трасета, както и след инцидент с участието на Алекс Албън от Уилямс и резервата на Ферари Оливър Беърман, който караше болида на Шарл Льоклер.

Освен великобританецът други четирима пилоти стартираха в първата тренировка, като част от задължението на отборите да стартират резервните си състезатели. Кими Андреа Антонели с Мерцедес завърши 12-и, заменяйки седемкратния шампион Люис Хамилтън, зад него остана мексиканецът Пато О'Уорд с Макларън, карайки болида на Ландо Норис, а малко пред Беърман, на 18-о и 19-о място, се наредиха Фелипе Другович с Астън Мартин и Робърт Шварцман със Саубер, заменяйки съответно Фернандо Алонсо и Гуаню Джоу.

Карлос Сайнц се изкачи с едно място малко по-късно и спечели втората свободна тренировка. Пилотът на Ферари постави по-добро време от това на Ръсел по-рано с 1:17.699 минути. Зад него се наредиха Оскар Пиастри с Макларън, на 0.178 секунди и Юки Цунода с РБ отново, който остана на една стотна от австралиеца.

Втората тренировъчна сесия също бе белязана от катастрофа, като този път в бариерите се озова Джордж Ръсел. Пилотът на Мерцедес изгуби контрол върху своя болид и бе отведен в болница, където бе изписан бързо без съмнения за неговото здраве.

Трикратният шампион Макс Верстапен напусна първото занимание пет минути по-рано със съмнения за повреда на двигателя на своя болид Ред Бул, които се потвърдиха и той не записа време във втората тренировъчна сесия. Фаворитът на домакинската публика Серхио Перес разочарова и остана на десета и девета позиция съответно.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на израелската операция срещу Иран
Край на израелската операция срещу Иран
След атентата в Солинген - прокуратурата повдигна обвинения
След атентата в Солинген - прокуратурата повдигна обвинения