Рашков на второ изслушване в парламента, депутатите викат и Кацаров

от БНТ , Източник: БГНЕС
18:31, 27.07.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
депутатите събират обсъждат името новия председател ото народно събрание
Слушай новината

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков отново ще бъде изслушан от депутатите в парламента.

Само седмица след като даде информация за сигнала си срещу главния прокурор Иван Гешев, Рашков отново ще се качи на парламентарната трибуна, този път, за да даде подробности около своите твърдения за незаконно подслушване на протестиращи граждани и опозиционни политици по време на миналогодишните протести. Инициатори на изслушването, което е първа точка в дневния ред на депутатите на заседанието в сряда, са от ГЕРБ-СДС.

След участието на министъра в заседанието депутатите ще продължат работа с гласуване за прекратяване на правомощията на заместник-председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков, който беше един от хората в България, попаднал под санкциите на глобалния закон „Магнитски".

Пленарното заседание ще продължи с изслушване на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, за което са отправени цели три искания. Първото е от БСП, откъдето искат да научат подробности за подготовката, която се извършва в здравната система за посрещане на евентуален скок в заболеваемостта от COVID-19 през есента. Второто е от ГЕРБ-СДС, откъдето настояват за отговори относно ваксинационната кампания, а третото е от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, които повдигат въпроса за изграждането на национална детска болница.

В рамките на заседанието парламентът ще гласува и оставката на Стефан Белчев, член на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори.

В програмата на работа е залегнал и проект на решение за отмяна на лятната ваканция на депутатите, за да могат те да работят през целия месец август.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Фандъкова: Пътят към Дивотинския манастир ще е готов до края на август
Фандъкова: Пътят към Дивотинския манастир ще е готов до края на август
Експертни срещи: Разговорите за правителство продължават
Експертни срещи: Разговорите за правителство продължават