НОВИНИ

Расистки скандал на Етър - Славия

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:47, 25.04.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Футбол
расистки скандал етър славия

Футболистът на Етър Миси Мези обвини стража на Славия Светослав Вуцов в проява на расизъм след края на двубоя между двата тима, завършил наравно 1:1.

Нападателят на "виолетовите" използва социалните мрежи, за да сподели, че стражът на Славия го е нарекъл "маймуна".

Габонският футболист допълни още, че е споделил това с рефера Валентин Железов, който обаче е останал безмълвен, а освен това е предупредил Мезу, че ще му покаже жълт картон.

Ето и цялата позиция на играчът на Етър:

"Днес се случи нещо лошо. Събитие, което няма място на футболен терен или в живота. Да бъдеш обиждан заради цвета на кожата, религията или друга причина е неприемливо. Когато предупредих съдията, че противниковият вратар ме обижда с ′′маймуна“ той не чуваше и дори ме предупреди за жълт картон. Опитах се да говоря с него, казвайки му, че е сериозно, но той не направи нищо. Питам се: Какво трябва да се направи, за да спре това? Не съм първият, нито последният, който страда от подобна ситуация, но съм уморен, не мога да издържам повече такива неща. Затова ще направя всичко възможно, за да се уверя, че расизмът няма място във футбола и света като цяло. Спрете расизма!!!!"

След края на двубоя Мезу отказа да стисне ръката на Вуцов, като камерите на няколко пъти уловиха как нападателят на Етър показва, че е чул думите, отправени по негов адрес, от страна на сина на Вили Вуцов.

Малко по-късно пък футболистът на ЦСКА София Брадли Мазику изрази подкрепата си към своя колег също в социалните мрежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мотористите от Благоевград откриха сезона
Мотористите от Благоевград откриха сезона
Стоичков честити Цветница и надъха ЦСКА преди Вечното дерби
Стоичков честити Цветница и надъха ЦСКА преди Вечното дерби