НОВИНИ

Равенство за Конте при завръщането му във Висшата лига

Тотнъм
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:54, 07.11.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Двубоят между Евертън и Тотнъм от 11-ия кръг на Висшата лига завърши при резултат 0:0. Това бе първият мач в надпреварата за новия наставник на "шпорите" Антонио Конте, който се завръща в английския елит, след като бе мениджър на Челси през 2018 г.

През първата част Серхио Регилон изпусна най-чистата ситуация, след като засече подаване на Хари Кейн в наказателното поле, но изпрати топката в аут.

След почивката съдията Крис Кавана отсъди дузпа в полза на "карамелите", след единоборство между Юго Лорис и Ричарлисон. След намесата на ВАР 11-метровият наказателен удар бе отменен.

В 89-ата минута на срещата резервата Джовани Ло Селсо бе най-близо до гол, след като изстрелът му извън наказателното поле се отби от лявата греда на вратата, пазена от Джордан Пикфорд.

В добавеното време на срещата играчите на Рафа Бенитес останаха с човек по-малко на терена след директен червен картон на Мейсън Холгейт. Централният защитник изрита Пиер-Емил Хойбйерг и първоначално получи само жълт картон, но след намесата на ВАР бранителят бе изгонен.

Последният път, в който лондончани запазиха суха мрежа, се намираха на върха в таблицата.

Тотнъм заема 9-ата позиция в класирането с актив от 16 пункта. Евертън е 11-и с точка по-малко.

В останалите мачове от шампионата с начален час 16:00 часа Арсенал победи Уотфорд с 1:0, с гол на Емил-Смит Роу, а сблъсъкът между Лийдс и Лестър завърши при резултат 1:1 след попадения на Рафиня и Харви Барнс.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва изплащането на пенсиите с добавките от 120 лв.
Започва изплащането на пенсиите с добавките от 120 лв.
Хванаха кандидат-депутат за отглеждане на марихуана в Сливен (СНИМКИ)
Хванаха кандидат-депутат за отглеждане на марихуана в Сливен (СНИМКИ)