НОВИНИ

Раздадоха наградите "Валя Крушкина", репортерът на БНТ Татяна Йорданова с приз "журналист-надежда"

раздадоха седмите годишни награди валя крушкина журналистика хората
bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 16.12.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Раздадоха наградите "Валя Крушкина – журналистика за хората". Опасността от разпространение на коронавируса принуди организаторите за втора поредна година да отменят официалната церемония, на която традиционно се награждават отличилите се журналисти. Тази година обаче, за разлика от предходната, призьорите в отделните категории лично получиха своите отличия, а самото връчване беше предварително заснето и монтирано в общо видео.

Репортерът на БНТ Татяна Йорданова получи трета награда в категорията "Журналист-надежда" за репортажа си "Образование в минало време: Защо в университетите продължават да се учат архаизми?"

Татяна Йорданова за трета поредна година печели награда в тази категория.

Голямата награда бе присъдена на Мария Цънцарова, BTV Media Group за "Дарения между парите и надеждата".

Жури от различни медии определи призовите тройки в четирите категории на конкурса, както и Голямата награда измежду 130 материала на 66 журналисти.

Всички наградени получиха и емблематичната за конкурса статуетка с формата на „Круша“ .

Вижте ТУК и останалите отличени:

За Наградите

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ са част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ на 11 септември 2012 г. в памет на журналистката Валя Крушкина, дългогодишен кадър на БНТ.

В досегашните 10 издания на конкурса са номинирани над 600 журналисти с повече от 1000 материала. Наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика, както в гилдията, така и сред широката общественост и се приемат за сериозно признание за работата на наградените журналисти. През годините са правени различни промени в категориите на конкурса, отразяващи тенденциите в развитието на журналистиката у нас.

Стъклената круша, символ на наградата е ръчно изработена статуетка, копие от която има в Музея на стъклото в завода в Белослав.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
47-ото НС ще има повече постоянни комисии
47-ото НС ще има повече постоянни комисии
Четирима новозаразени с COVID-19 в Реал (Мадрид), двубоят с Кадис под въпрос
Четирима новозаразени с COVID-19 в Реал (Мадрид), двубоят с Кадис под въпрос