НОВИНИ

Раздават медали на фигуристите от Пекин 2022 по време на Игрите в Париж

Спортният арбитражен съд отхвърли жалбите на Руския олимпийски комитет, Руската федерация по фигурно пързаляне и фигуристите срещу решението за преразпределяне на медалите от отборния турнир заради наказанието на Камила Валиева.

париж показаха олимпийските медали вградени частици айфеловата кула
bnt avatar logo
от БНТ
21:19, 25.07.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Международният олимпийски комитет (МОК) си сътрудничи с Международния кънки съюз (ISU) и националните федерации, за да може по време на Олимпийските игри в Париж да проведе церемонията по награждаване на златните и сребърните медалисти в отборната надпревара по фигурно пързаляне от Пекин 2022, съобщиха за ТАСС от пресслужбата на МОК.

По-рано днес Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли жалбите на Руския олимпийски комитет, Руската федерация по фигурно пързаляне и фигуристите срещу решението за преразпределяне на медалите от отборния турнир заради наказанието на Камила Валиева. На 29 януари КАС отстрани Валиева за четири години за нарушаване на антидопинговите правила. На 30 януари Международният кънки съюз анулира резултатите й на Олимпийските игри, премествайки руският тим от първо на трето място в отборния турнир по фигурно пързаляне.

"Това решение идва в точното време, за да гарантира, че златните и сребърните медали могат да бъдат връчени на Олимпийските игри в Париж. МОК сега ще работи с ISU, с Олимпийския и Параолимпийския комитет на САЩ и с Японския олимпийски комитет, за да гарантира, че атлетите ще участват в церемонията по награждаването тук, в Париж. Радваме се, че спортистите получиха тази възможност след толкова дълго чакане", казаха от МОК.

На Игрите в китайската столица отборът на Русия зае първо място, следван от САЩ, Япония, Канада и други. На 26 февруари КАС получи жалби от канадския отбор, от федерацията по фигурно пързаляне и от Националния олимпийски комитет на Канада. Те искат Русия да бъде класирана на четвърто място, а Канада на трето.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на Елин Пелин да дишат през кърпи и да затворят прозорците си, съветват от Министерството на здравеопазването
Жителите на Елин Пелин да дишат през кърпи и да затворят прозорците си, съветват от Министерството на здравеопазването
"Горският трол", спрял събарянето на незаконния хотел на Румен Гайтански, класически "сламен човек"?
"Горският трол", спрял събарянето на незаконния хотел на Румен Гайтански, класически "сламен човек"?