НОВИНИ

Разпитаха Станислав Недков-Стъки заради скандала в Министерството на спорта

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:12, 22.06.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Председателят на Българската федерация по MMA Станислав Недков-Стъки беше разпитан в полицията.

Поводът е скандалът от миналия петък, когато Недков се появи пред спортното министерство със свои сподвижници и влезе в кабинета на министъра, за да поиска обяснение за изнесените данни, че федерацията е взела над един милион лева от държавата.

Недков заяви, че изнесената информация е манипулативна и съзря опит да бъде сплашен заради учреденото от него консервативно-патриотично движение и издигането му от инициативен комитет за президент. Състезателят по бойни изкуства обясни, че за нахлуване не може да става дума, тъй като федерацията има офис в сградата, а самият той има пропуск за достъп.

"Отивайки към нашия офис съвсем спонтанно изникна идеята, може би от някой от родителите, да поискаме среща от секретарката на министъра на спорта, на която среща да уточним спекулациите, които бяха изнесени преди това. Бюджетът на спортното министерство за 2021 г. е 27,5 милиона лева за федерациите. От тях българската федерация по MMA е взела 180 хиляди лева, които се явяват 0,65 процента от общия бюджет на спортното министерство, заделен за федерации", заяви Станислав Недков-Стъки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистите ни с поредно поражение в Лигата на нациите
Волейболистите ни с поредно поражение в Лигата на нациите
Предсрочни избори: Лидерските битки в 30 МИР - Шумен
Предсрочни избори: Лидерските битки в 30 МИР - Шумен