НОВИНИ

Разпитват 22-ма свидетели от общо над 250 по делото срещу хазартния бос Васил Божков

Цанка Николова
от Цанка Николова
21:23, 11.09.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
разпитват свидетели общо 250 делото хазартния бос васил божков
Снимка: БТА
Слушай новината

22-ма свидетели от общо над 250 ще бъдат разпитани по делото срещу бизнесмена Васил Божков за престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления.

Сред тях са и двамата потърпевши - Боян и Цветомир Найденови. Разпитите ще бъдат в началото на ноември. Делото ще се гледа по съкратената процедура. Според прокуратурата вследствие на престъпната дейност са нанесени щети на държавния бюджет в размер на близо 560 милиона лева, като са събирани много по-ниски такси.

Днес СГС започна и второ дело срещу хазартния бос Васил Божков. Той е обвинен за опит за изнасилване, за подбудителство и за убийството на Йордан Динев, Манол Велев и Бойка Стоянова.

Васил Божков, подсъдим: "Това дело е смешно, безсмислено. Няма нито един свидетел. Свидетелите са фалшиви. Знаете Серафимов, братя Найденови, един път тайни, един явни."

Владимир Иванов, адвокат на Боян и Цветомир Найденови: "Съкратената процедура по никакъв начин не вреди на изясняване на нещата и установяване на обективната истина. Това значи че останалите показания на свидетели, които няма да бъдат разпитани, ще бъдат приети и обсъдени от съда за нуждите на постановяване на присъдата."

Ангел Кънев, прокурор: "Адмирирам желанието на колегите да се възползват от процедурата по НПК за съкратено съдебно следствие, разбира се частните обвинители имаха право на единствено становище. Прокуратурата в тази позиция няма. Но със сигурност по този начин процесът ще бъде много по съкратен."

Васил Божков, подсъдим: "Другото дело очаквам да бъде върнато на прокуратурата за доизясняване, прекратяване или каквото там решат. Там няма нищо, когато не си направил нищо, как търсиш слабости и неслабости. Аз не съм извършил никакви престъпления, не се притеснявам от тези дела."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството поиска училищните здравни картони да станат електронни
Правителството поиска училищните здравни картони да станат електронни