НОВИНИ

Разрушени улици, изпочупени постройки, кал и пропаднал път в село Желява след проливния дъжд

Алекс Донев
от Алекс Донев
12:10, 16.06.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

След снощните порои - наводнения в София и околностите. Над 120 са сигналите на спешния телефон 112 през нощта в столицата. Наводнени мазета, гаражи, приземни етажи и улици. Запушени шахти и паднали дървета затрудниха движението в града.

В село Желява река Матица е излязла от коритото си, засегнати са голяма част от улиците, дворовете, изпочупени са постройки, има наноси и кал, както и пропаднал път.

Над 120 сигнала след проливния дъжд в столицата

"Липсват стени и на цялото място оградата я няма. Абсолютно целият двор е унищожен, цялата покъщнина. Снощи водата минава през бетонната стена, която е към четири метра висока, но има пролука, а след нея отново бетонна стена, ако не съществува тази пролука нямаше да е такова положението", заяви Йордан Пенчев.

"В село Яна също има нарушение в инфраструктурата, едно цяло кръстовище беше отнесено вчера и се наложи да бъдат отпушени част от шахтите , за да може по-лесно да се оттича водата. Наводнени са много къщи. В град Бухово има малко по инфраструктурата и наводнени къщи", допълни Лилия Донкова, кмет на район "Кремиковци".

"Най-сериозна беше ситуацията в районите "Кремиковци" и "Витоша". Тук работихме между 12 и 3 часа през нощта и успяхме да възстановим движението на Южната дъга. Големи количества дъжд се стичаха от планината. В "Драгалевци" и "Симеоново" има сериозни поражения. Там също се овладя ситуацията и движението по улиците е пуснато. Градският транспорт се движи навсякъде", каза още кметът на София Йорданка Фандъкова.

Вижте още в прякото включване на Алекс Донев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избраха Борислав Сарафов за изпълняващ функциите на главен прокурор
Избраха Борислав Сарафов за изпълняващ функциите на главен прокурор
Автомобил с осем мигранти катастрофира в Ямболско
Автомобил с осем мигранти катастрофира в Ямболско