НОВИНИ

Разследването приключи: Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков карал с около 99 км/ч

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:32, 01.10.2020
6311
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
разследването приключи убиецът милен цветков карал около

Софийска градска прокуратура е приключила действията по разследването по водено досъдебно производство за извършено престъпление по транспорта - умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, като с оглед тяхното заключение на 01.10.2020 г. държавното обвинение е прецизирало квалификацията на престъпното деяние, по което извършителят – Кристиан Николов, е привлечен към наказателна отговорност.

В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18 ч. на 19.04.2020 г., на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на лек автомобил, марка „Ауди“, модел Q7, обвиняемият Кристиан Николов нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил марка „Субару“, модел „Форестер“, Милен Цветков.

Сн. БГНЕС

Случаят е особено тежък – Кристиан Николов управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч.

Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

С действията си Кристиан Николов е извършил престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс за умишлено причиняване на смърт при катастрофа, за което се прeдвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години, а в особено тежки случаи - от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лондон обмисля да превърне стари фериботи във временни центрове за мигранти
Лондон обмисля да превърне стари фериботи във временни центрове за мигранти
Лион обяви трансфера на Лукаш Пакета от Милан
Лион обяви трансфера на Лукаш Пакета от Милан