НОВИНИ

Разследват домашно насилие над многодетна майка от село Виница

разследват домашно насилие многодетна майка село виница
bnt avatar logo
от БНТ
20:14, 09.08.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Нов случай на домашно насилие над жена. 45-годишна многодетна майка от първомайското село Виница е била ударена в главата от съпруга си, в следствие на което е изпаднала в безсъзнание. Случаят е от 30 юли, а вчера Районният съд в Първомай е издал заповед за незабавна защита по закона за домашното насилие, след като това е било поискано от адвоката на потърпевшата. Причината за агресията била проявена ревност, разказа нейният адвокат.

Сигналът за упражненото насилие е подаден от лекарите в първомайската болница, след като пострадалата е била прегледана. Тогава тя не е пожелала да подаде жалба. По-късно е изпратена в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, където е оставена за лечение. Направени са й пет шева на главата.

"Констатирани са в следствие на този инцидент наранявания по главата и охлузвания по гърба, в крайна сметка тя е отишла в съдебна медицина и съответният лекар е издал заключение, че става въпрос за лека телесна повреда", заяви адвокат Атанас Атанасов.

По думите на адвокат Атанасов мъжът и друг път е упражнявал насилие върху съпругата си.

"В Гърция са работили, там е имало насилие, гръцките власти са образували дело, но тя се е изплашила, че децата ѝ ще бъдат с баща в затвора и е оттеглила жалбата", заяви адвокат Атанас Атанасов.

Според кмета на село Виница никой не е разбрал за случая.

"Не съм забелязал нещо дразги, въобще в кметството не са дошли да търсят някаква помощ, ако е имало", заяви Георги Русев, кмет село Виница.

Днес в селото е имало полиция, която е извела мъжа от семейната къща. Ако той бъде признат за виновен за причинена лека телесна повреда ще плати парична глоба, а ограничителната заповед срещу него е с действие максимум до 18 месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лейкърс ще отдадат почит на Коби Брайънт със статуя
Лейкърс ще отдадат почит на Коби Брайънт със статуя
Успешен старт за момичетата ни U14 на баскетболния турнир Словения Бол
Успешен старт за момичетата ни U14 на баскетболния турнир Словения Бол