НОВИНИ

Разследват убийство на 55-годишен мъж в Пловдив

намериха тялото мъж центъра пловдив разследват убийство
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:55, 08.07.2021 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата в Пловдив разследва убийство на 55-годишен мъж.

Вечерта на 07.07.2021 г., до сградата на Джумая джамия в центъра на Пловдив, е възникнал конфликт между трима мъже – на 55 , 43 и 45 години.

Тримата се познавали от по-рано. В хода на скандала помежду им двама от тях нанесли побой над пострадалия, в резултат на което той останал да лежи на земята.

Пристигналият на място екип на Спешна медицинска помощ констатирал смъртта му.

Извършени са множество процесуално-следствени действия, включително огледи на местопроизшествие и разпити на множество свидетели.

За изясняване на причините за настъпване на смъртта на 55-годишния мъж е била назначена тройна съдебномедицинска експертиза. По първоначални данни от аутопсията на трупа на пострадалия, смъртта му се дължи на тежка черепно-мозъчна травма.

Извършителите на престъплението са задържани. И двамата са многократно осъждани за различни престъпления. Те ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършено в съучастие убийство и ще бъдат задържани за срок от 72 часа.

Умишлено в съучастие са причинили смъртта на 55-годишния мъж. Другари са по чашка и консумират заедно в района на градинката. Това е почти всяка вечер, като пострадалия е бил приютен в едни от извършителите. Двамата са нанесли побой, който продължава няколко минути, при който са му нанесли леки травми, но една от тях е тежка, това е въпросната черепно- мозъчна травма, която е в причинно-следствена връзка със смъртта, обясни Галин Гаврилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Немски специалист започва работа в Ботев Враца
Немски специалист започва работа в Ботев Враца
Тампа Бей ликува за втори пореден път с Купа Стенли
Тампа Бей ликува за втори пореден път с Купа Стенли