НОВИНИ

Откриха мъртво 15-годишно момиче във Велико Търново

bnt avatar logo
от БНТ
10:05, 08.07.2021 (обновена)
13953
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Откриха мъртво 15-годишно момиче във Велико Търново.

Тялото е било намерено късно снощи в района на популярната "Къща на Алпиниста". Опасната сграда се намира в скалиста местност в близост до един от големите квартали на града и от години в нея се събират хора, търсачи на силни усещания.

От полицията работят по всички версии, които може да са довели до трагедията, включително и убийство.

"Трупът е намерен вчера около 18.30 часа в безжизнено състояние, под скалния венец на "Дом на алпиниста" от случайни минувачи. Изяснена е самоличността на момичето, това е обявеното за издирване по-рано 15-годишно момиче от региона, започнато е разследване за умишлено убийство, но към момента не можем да потвърдим, че става въпрос за такова. Работи се по всички версии - нещастен случай, самоубийство или умишлено убийство", заявиха на брифинг от Окръжната прокуратура.

Извършва се повторен оглед с участие на алпинисти, претърсва се допълнително за следи и веществени доказателства. Аутопсията се извършва в момента и резултатът не е готов.

При първоначалния оглед има следи от наранявания, които вероятно са следствие от падането, допълват от прокуратурата. При огледа на място не са констатирани други следи, но причината за смъртта ще стане ясна след аутопсията. Дали е паднала, дали е бутната или е скочила се изяснява. Намерен е международен паспорт на момичето горе на скалите, накъсан на дребни части. Няма задържан по случая, не е привлечено обвиняемо лице.

Обявена е за издирване от родителите ѝ.

"Последно пострадалата е била видяна през вчерашния ден сутринта, около 7:30 часа в Горна Оряховица, видяла се е с нейна позната. На този етап не може да се потвърди дали момичето е имало връзка с 40-годишен мъж. Снети са показания и разпити на свидетели. Възможно е и сама да е накъсала паспорта, възможно е да е имала семейни проблеми. Кога е настъпила смъртта ще стане ясно от съдебен лекар, след извършването на аутопсията, няма задържано лице", допълни наблюдаващият прокурор Радослав Косев.

Вчера в социалните мрежи се появи информация за изчезналото момиче от горнооряховското село Ресен, а близките ѝ призоваваха за съдействие всеки, който може да има информация. Момичето е било ученичка в радиотехникума във Велико Търново.

Репортер: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трите мечета, спасени в Родопите, вече са в център за рехабилитация в Гърция
Трите мечета, спасени в Родопите, вече са в център за рехабилитация в Гърция
При нова вълна от COVID-19 последно затварят детските градини
При нова вълна от COVID-19 последно затварят детските градини