НОВИНИ

Роднини на мъртвото момиче от Велико Търново пред БНТ: Била е отвлечена

bnt avatar logo
от БНТ
17:12, 08.07.2021 (обновена)
128886
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Все още не са ясни причините за смъртта на 15-годишното момиче във Велико Търново, което снощи беше открито мъртво в района на изоставена сграда в покрайнините на града. Разследващите работят по всички версии, които може да са причина за трагедията . Близките обаче са категорични, че детето им е убито от 42-годишен мъж, с когото имало отношения в последните седмици.

Следите на 15-годишното момиче, което живеело със семейството си в село Ресен, се губят вчера сутринта.

През деня близките й я обявили за издирване в полицията, а вечерта случайни минувачи я открили в безжизнено състояние в близост до изоставена и опасна сграда, известна като "Къщата на Алпиниста". Постройката се намира на самия скален венец на Велико Търново.

Близките са категорични, че детето им е отвлечено и убито от 42 -годишен мъж от същото село. Разказват още, че от известно време я преследвал и заплашвал, а по думите им във вторник през нощта я принудил да избяга от дома си с него.

11 часа беше от там насетне до днешен ден, няма ми следата на детето. Как да не я излъже, кажете ми, как да не я излъже. Просто моля ви се хора, справедливост да има, детето ми няма да се върне, но поне за други деца да има живот, казва майката на момичето Анелия.

Ако не излизаш с мен, ще ви запаля къщата, според теб самоубийство ли е?! Отвлече я тук от къщата със страх, заплашена е, смята лелята на момичето.

Черепно-мозъчна травма е причината за смъртта на момичето от Велико Търново

На мястото разследващите открили скъсан международният й паспорт.

Може да се дължи на много неща, може тя да го е скъсала преди да извърши акта на самоубийство, може нещо друго да се е случило в тази фамозна къща на алпиниста, казва Радослав Косев, наблюдаващ прокурор.

Работи се по всички версии - нещастен случай, самоубийство, непредпазливо убийство или умишлено. Каква е причината, както ви е ясно, се изяснява и в момента, казва Илиан Благоев говорител на Окръжна прокуратура - Велико Търново.

Къщата в близост до която е открито тялото на момичето, от години е изоставена и се намира на труднодостъпно място, но въпреки това често в нея се събират търсачи на силни усещания.

По случая все още няма задържани. Действията на разследващите органи продължават.

Репортер: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият шеф на АПИ отхвърли твърденията на Асен Василев за разходвани милиарди без поръчки
Бившият шеф на АПИ отхвърли твърденията на Асен Василев за разходвани милиарди без поръчки
Асен Василев: АПИ е разходвала 2,5 млрд. лв. над бюджета си без поръчки, ще бъде сезирана прокуратурата
Асен Василев: АПИ е разходвала 2,5 млрд. лв. над бюджета си без поръчки, ще бъде сезирана прокуратурата