НОВИНИ

Разтоварването на "Вера Су" още не е подновено заради бурното море

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 25.10.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

По план днес трябва да продължи източването на вода от машинното отделение на заседналия край Камен бряг кораб, както и да се направи водолазен оглед на корпуса.

"Вера Су" е подготвен е за разтоварване - на левия борд на плавателния съд бяха спуснати фендери, така че когато бъде спуснат самоходният шалан, двата плавателни съда да не се блъскат един в друг.

Разтоварването към момента обаче не е възможно, тъй като атмосферните условия не позволяват. Водолазите все още не са успели да направят оглед на носовата част.

"Такава спасителна операция се върши по определен план с определена подготовка. Времето в момента не ни достига, за да направим една завършена подготовка и завършена операция. Корабът е сериозно повреден в носовата си част, най неприятното е, че е на метри от брега. И от източната, и от западната част е осеяна с камъни", обясни Иван Иванов - собственик на компания, участник в операцията.

Единственото нещо, което е предвидено за днес, е да бъдат разтоварени последните 700 кубика тор, а утре - корабът трябва да бъде изтеглен.

Репортер: Нивелина Няголова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община е готова да посрещне зимния сезон
Столичната община е готова да посрещне зимния сезон
С колко ще се увеличат пенсиите догодина?
С колко ще се увеличат пенсиите догодина?