НОВИНИ

РБ Лайпциг надигра отново Фрайбург и го измести от топ 4, Унион Берлин с грешна стъпка

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:24, 06.05.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
лайпциг надигра отново фрайбург измести топ унион берлин грешна стъпка
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Ред Бул Лайпциг записа много важна победа в преследването на място в топ 4 в Бундеслигата, след като надигра с минималното 1:0 като гост пряк конкурент в битката за участие в Шампионската лига в лицето на Фрайбург.

За "биковете" това бе втори успех в рамките на само няколко дни при визита на отбора от югозападна Германия, след като разбиха с 5:1 през седмицата в полуфиналите на турнира за Купата.

Домакините изглежда си бяха взели поука от тежкото поражение и днес се представиха далеч по-солидно в защита, като в големи периоди от двубой успешно се справяха с атаките на техния съперник.

Така се стигна до 73-а минута, когато Кевин Кампл получи топката на центъра и тръгна на индивидуален рейд, който трябваше да завърши с пас към Юсуф Поулсен, но щастлив рикошет върна топката в краката на словенеца, който прехвърли стража на домакините за 1:0.

Футболистите на Фрайбург опитаха да отговорят и стигнаха до най-добрата си възможност в добавеното време на срещата, когато Нилс Петерсен стреля опасно, но видя как вратарят на Лайпциг Янис Бласвих прави важно спасяване, за да запази трите точки за своя тим.

По същото време друг от участниците в борбата за място в топ 4 Унион Берлин допусна грешна стъпка, губейки с 0:1 като гост от състава на Аугсбург, за който този успех може да се окаже ключов за оставането на тима в Бундеслигата и през следващата кампания.

Така, след днешните двубои РБ Лайпциг заема 3-о място в подреждането с 57 точки, докато Унион Берлин и Фрайбург са плътно зад тях с 56 пункта, като засега столичани имат леко предимство и са на 4-ата позциия заради по-добрата си голова разлика.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С пагони в наследство: Военната служба като семейна традиция
С пагони в наследство: Военната служба като семейна традиция
За необичайната еволюция на организмите на Антарктика
За необичайната еволюция на организмите на Антарктика