НОВИНИ

Реал Мадрид обърна Атлетико след продължения и се класира за полуфиналите за Купата на Краля

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:11, 27.01.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
реал мадрид обърна атлетико продължения класира полуфиналите купата краля
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид стана последния полуфиналист в турнира за Купата на Краля, след като елиминира с 3:1 след продължения градския съперник Атлетико.

На "Сантяго Бернaбеу" срещата не започна по най-добрия начин за домакините, които се оказаха догонващи в 19-таа минута, когато Алваро Мората откри резултата, завършвайки чеудесно нападение на "дюшекчиите", което преди това премина през Коке и Науел Молина.

До края на първото полувреме и през голяма част от второто и двата тима имаха своите възможности, но въпреки това резултатът остана непроменен.

Така се стигна до 79-ата минута, когато чудесен индивидуален пробив на Родриго матира отбраната на Атлетико и вратаря Ян Облак и по този начин Реал стигна до така ценния гол, който изпрати срещата в продължения.

В допълнителното време трудностите за Атлетико продължиха, тъй като гостите останаха с човек по-малко в 99-ата минута, когато Стефан Савич беше изгонен за втори жълт картон.

Домакините се възползваха от численото си превъзходство и в крайна сметка стигнаха до пълния обрат след попадения на Карим Бензема и Винисиус Жуниор в края на двете продължения.

По този начин Реал Мадрид за втори пореден кръг в турнира за Купата на Краля осъществи пълен обрат, след като в осминафиналите "Кралския клуб" навакса пасив от 0:2, за да отстрани Виляреал.

На полуфиналите "Белия балет" ще прави компания на Барселона, Осасуна и Атлетик Билбао, който снощи елиминира с 3:1 като гост миналогодишния финалист в турнира Валенсия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вещи на роклегендата Елвис Пресли ще бъдат продадени на търг
Вещи на роклегендата Елвис Пресли ще бъдат продадени на търг
Неформална среща на министрите на правосъдието и на вътрешните работи от ЕС срещу незаконната миграция
Неформална среща на министрите на правосъдието и на вътрешните работи от ЕС срещу незаконната миграция