НОВИНИ

Реал Мадрид обърна Сосиедад на "Бернабеу" и продължава без грешка в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:59, 17.09.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
реал мадрид обърна сосиедад бернабеу продължава без грешка лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Реал Мадрид продължи с отличния си старт на сезона в испанската Ла Лига, записвайки пета поредна победа след успех с 2:1 у дома срещу Реал Сосиедад.

На "Естадио Сантиаго Бернабеу" обаче двубоят далеч не започна по вкуса на футболистите на Карло Анчелоти, които се оказаха догонващи в резултата след само пет минути игра, когато Андер Баренечеа получи центриране отдясно, стреля от движение, Кепа Арисабалага спаси, но при добавката юношата на "бяло-сините" беше точен за 1:0.

"Лос бланкос" можеха да отговорят след това, но в 16-ата минута удар на Хоселу от изгодна позиция се отби от напречната греда

Изравнителният гол все пак стана факт в самото началото на второто полувреме, когато броени секунди след подновяването на играта Федерико Валверде отбеляза с мощен изстрел от границата на наказателното поле, оставил безпомощен стража на гостите Алекс Ремиро.

След точно час игра пък Реал Мадрид стигна и до пълен обрат, като този път Хоселу се реваншира за пропуска си през първата част, вкарвайки с глава след подаване на Фран Гарсия.

В оставащия малко повече от половин час до края на срещата резултатът остана непроменен и така "Белия балет" запази стопроцентовия си актив в шампионата от началото на кампанията.

По този начин Реал Мадрид продължава да бъде лидер в Ла Лига с пълен актив от 15 точки, докато след първото си поражение през този сезон Реал Сосиедад се намира на 11-ото място с 6 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево време през новата седмица
Предимно слънчево време през новата седмица
Рома разби Емполи за първи успех от началото на сезона
Рома разби Емполи за първи успех от началото на сезона