НОВИНИ

Реал Мадрид остава безгрешен у дома след успех над Алавес

"Белият балет" едва не изпусна победата след силен финален щурм на гостите.

Милен Костов
от Милен Костов
23:57, 24.09.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Реал Мадрид Джуд Белингам
Снимка: БТА
Слушай новината

Реал Мадрид победи Алавес с 3:2 в мач от 7-ия кръг на Ла Лига. "Кралете" поведоха с три гола, преди финален натиск за играчите на Луис Гарсия Пласа едва не отне трите точки от домакините.

Шампионите откриха резултата след само 54 секунди игра на стадион "Сантяго Бернабеу". Винисиус проби до аутлинията и върна топката към Лукас Васкес, който стреля от движение за 1:0.

"Белият балет" продължи да доминира през първото полувреме, като гол на Килиан Мбапе бе отменен заради засада. Френският национал все пак записа името си сред голмайсторите в 40-ата минута. Джуд Белингам изведе съотборника си в наказателното поле, а нападателя бе точен с удар по земя.

По-малко от три минути след подновяването на играта през втората част столичаните се постараха да подпечатат успеха си с трети гол. Родриго проби в наказателното поле и с шут от малък ъгъл се разписа.

В рамките на 4 минута и двата отбора стреляха в гредите. Резервата Ендрик шутира в напречната греда, след което удар на Абдеррахман Ребаш намери десния страничен стълб.

В заключителните минути на двубоя гостите направиха силен финален щурм, с който успяха да стигнат до две попадения. Карлос Бенавидес намали изоставането на тима си с красив фалцов удар извън наказателното поле. В следващата атака появилият се от резервната скамейка Кике Гарсия отправи удар от малък ъгъл и оформи крайния резултат.

Реал Мадрид заема втората позиция в класирането с актив от 17 точки. Алавес остава на 8-ото място в подреждането с 10 пункта.

Останалите резултати от деня:

Валенсия - Осасуна 0:0
Севиля - Валядолид 2:1

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време в сряда с температури между 26° и 31°
Слънчево време в сряда с температури между 26° и 31°
Молекули вода могат да бъдат открити по цялата повърхност на Луната?
Молекули вода могат да бъдат открити по цялата повърхност на Луната?