НОВИНИ

Реал Мадрид отново подчини Челси, този път с два гола на Родриго

реал мадрид отново подчини челси път два гола родриго
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:55, 18.04.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид ще играе в полуфиналите на Шампионската лига по футбол за трета поредна година.

Актуалният носител на трофея елиминира английския гранд Челси след победа в реванша с 2:0 и общ резултат от двата мача 4:0. Попаденията за победителите вкара бразилецът Родриго Гояш, който бе точен в 58-мата и в 80-ата минута.

Двубоят на "Стамфорд Бридж" обаче не бе никак лек за гостите от испанската столица, особено през първите 60 минути, като единствено пропуските на нападателите на "сините" и добрите намеси на Тибо Куртоа на вратата запазиха мрежата им суха.

Челси имаше първата добра възможност за гол в мача. В 10-ата минута Н'Голо Канте се оказа напълно непокрит в наказателното поле на съперника, но ударът му с левия крак премина на сантиметри от страничната греда.

Реал отговори в 21-вата минута с хубав диагонален удар на Родриго, който обаче се отби от външната страна на лявата греда на вратата на Кепа Арисабалага.

Секунди преди края на първото полувреме Челси пропусна невероятна възможност да поведе. Центриране от десния фланг премина през всички играчи в наказателното поле на Реал и топката се оказа у левия бранител на домакините Марк Кукурея. Испанецът обаче се засуети, не успя да стреля от движение и в крайна сметка ударът му бе блокиран от Куртоа.

С подновяването на играта през втората част Челси пропусна още една добра възможност. Конър Галахър и Н'Голо Канте комбинираха в наказателното поле на "белите", но ударът на френския халф бе париран от Едер Милитао.

В 54-тата минута целият отбор на Челси поиска от главния съдия Даниеле Орсато втори жълт картон за Милитао, но италианският рефер прецени, че не може да му покаже такъв за фаула срещу Трево Чалоба.

В 58-мата минута Реал Мадрид откри резултата. Родриго се оказа напълно непокрит на дясното крило, премина покрай Рийс Джеймс и навлезе в наказателното поле на Челси. Там той пусна успореден пас на голлинията, като топката достигна до Винисиус. Лявото крило на Реал не се поколеба и върна подаване към Родриго, който от близка дистанция бе точен за 0:1.

В следващите минути играта се пренесе още по-плътно в полето на гостите, които обаче успяха да издебнат възможност за още една контра, с която решиха мача. Това се случи в 80-ата минута, в която Винисиус изведе Федерико Валверде, уругваецът продължи към Родриго и за бразилеца не бе проблем да реализира за втори път.

В полуфиналите, които ще се играят на 9 и 10 май и 16 и 17 май, Реал ще срещне победителя от двойката между Манчестър Сити и Байерн Мюнхен. Преди реванша в Германия английският тим води с 3:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на деня валежите в повечето райони ще спрат
До края на деня валежите в повечето райони ще спрат
Милан не се даде на Наполи и се класира за полуфиналите в Шампионската лига
Милан не се даде на Наполи и се класира за полуфиналите в Шампионската лига