НОВИНИ

Реал (Мадрид) с грешна стъпка в битката за титлата в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:07, 19.04.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол
реал мадрид грешна стъпка битката лига

"Кралския клуб" завърши наравно 0:0 като гост срещу тима на Хетафе и допусна да изостане на 3 точки от лидера Атлетико (Мадрид) след изиграването на 31 кръга.

Мадридското дерби, играно на "Колисеум Алфонсо Перес", премина под диктовката на Хетафе, които определено създадоха повече интересни ситуации, но така и не съумяха да преодолеят стража на Реал Тибо Куртоа.

Още в 7-та минута белгиецът трябваше да прави важно спасяване след удар на Матиас Оливейра, който засече топката след подаване от свободен удар.

В ответната атака играчите на Зинедин Зидан дори стигнаха до гол чрез Мариано Диас, но системата ВАР се намеси, маркирайки засада на юношата на "белите".

До почивката домакините имаха две страхотни възможности да отбележат, като първо удар на Мауро Арамбари мина на сантиметри от целта, а малко по-късно изстрел на Хайме Мата с глава се отби от страничния стълб.

След почивката Хетафе продължиха да бъдат по-дейния отбор на терена, като само и единствено добрите реакции на Тибо Куртоа запазиха нулевото равенство в срещата.

Така Реал (Мадрид) събра 67 точки и изостава на 3 от лидера Атлетико (Мадрид), който разби Ейбар у дома с 5:0. Хетафе пък продължава с битката за оцеляване, като момчетата на Хосе Бордалас са 15-ти, на 4 пункта от зоната на изпадащите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България получи знамето за домакинство на Европейското по джудо през 2022 г.
България получи знамето за домакинство на Европейското по джудо през 2022 г.
Ето кой ще ръководи Суперлигата
Ето кой ще ръководи Суперлигата