НОВИНИ

Реал Мадрид се справи мининално с Майорка

Успехът на "лос бланкос" идва броени дни преди реванша с Манчестър Сити от четвъртфиналите в Шампионската лига и малко повече от седмица преди следващото издание на Ел Класико

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:28, 13.04.2024
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Реал Мадрид стигна до четвъртия си последователен успех в испанското първенство, надигравайки минимално с 1:0 като гост състава на Майорка в двубой от 31-ия кръг.

Единственото попадение в срещата реализира Орелиан Чуамени в началото на второто полувреме, когато французинът отправи мощен удар от дистанция, който рикошира в тялото на негов съперник и влетя неспасяемо във вратата на домакините.

Иначе преди почивката изпълнение на Джуд Белингам срещна напречната греда, а изстрел с глава на Антонио Раийо предизвика спасяване на стража на "лос бланкос" Андрий Лунин.

След почивката пък и при резултат 1:0 в полза на мадридчани футболистите на Карло Анчелоти можеха да реализират и още попадения, но пропуски от изгодни позиции направиха Браим Диас и Федерико Валверде.

Въпреки тях обаче Реал Мадрид стигна до крайния успех, след който отборът остава лидер в подреждането на Ла Лига със 78 точки и временно увеличи аванса си пред Барселона на 11 преди мача на каталунците по-късно тази вечер срещу Кадис.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна започна изграждането на два американски ядрени реактора
Украйна започна изграждането на два американски ядрени реактора
Дербито на Торино завърши без голове
Дербито на Торино завърши без голове