НОВИНИ

Реал Мадрид вкара 6 гола и изпрати Леванте в Сегунда дивисион

винисиус спаси реал резил леванте
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:56, 13.05.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Реал Мадрид победи Леванте с 6:0 в мач от 36-ия кръг на Ла Лига. Ферлан Менди, Карим Бензема и Родриго се разписаха, преди Винисиус да отбележи хеттрик. След поражението Леванте изгуби шансовете си да се спаси от изпадане в Сегунда дивисион.

Ферлан Менди откри резултата на стадион "Сантяго Бернабеу" в 14-ата минута, след като бе изведен сам срещу вратаря от Лука Модрич.

Удар на Федерико Валверде срещна дясната греда, но това не разколеба домакините. Само пет минути по-късно Карим Бензема засече с глава центриране на Винисиус за 2:0. Нападателят изравни Раул в голмайсторската класация на клуба. Двамата делят втората позиция с по 323 гола.

Попадение на Родриго бе отменено заради засада, но именно бразилецът покачи преднината на "белия балет". Крилото засече успоредно на голлинията подаване на Лука Модрич.

Федерико Валверде отново нямаше късмет, след като шутът му се отклони от напречната греда. Въпреки това Винисиус бе точен в последната минута на редовното време от първата част. Лука Модрич записа хеттрик от асистенции.

След почивката станахме свидетели на повече атаки на мадридисти. Гол на Винисиус бе отменен заради засада, но това не му попречи да продължи с попаденията. Карим Бензема преодоля противниковия вратар и подаде на Винисиус, който се удвои головата си сметка на празна врата.

Винисиус отбеляза първия си хеттрик за клуба в 83-ата минута, за да оформи крайния резултат и да подпечата успеха за тима си.

Леванте изпада за пети път в клубната си история. Това е отборът с най-много изпадания от Ла Лига през 21-ви век - четири.

Реал Мадрид е лидер в класирането с актив от 84 точки. Леванте заема последното място в подреждането с 29 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как общината в Перник се бори с вандалските прояви?
Как общината в Перник се бори с вандалските прояви?
От първо лице Бруно Бекман: Разказ за война и музика
От първо лице Бруно Бекман: Разказ за война и музика