НОВИНИ

Реал се спаси в добавеното време срещу Севиля

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:54, 10.05.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
реал спаси добавеното време севиля

Отборът на Реал Мадрид пропусна златна възможност да оглави класирането в испанската Ла Лига, след като завърши наравно 2:2 срещу Севиля в едно от дербитата на 35-ия кръг.

По този начин лидер в подреждането остава Атлетико Мадрид със 77 точки, като "дюшекчиите" имат аванс от 2 пункта пред Реал и Барселона. Севиля също има своите шансове за титлата, тъй като андалусийци са само на 6 точки от върха.

На стадион "Алфредо Ди Стефано" на клубната база на мадридчани "Валдебебас", Севиля взе аванс в 23-та минута, когато Фернандо овладя топката в наказателното поле и с прецизен удар в долния ляв ъгъл откри резултата.

В 67-та минута Марко Асенсио изравни за домакините, възползвайки след подаване на Тони Кроос.

Само седем минути по-късно, воденият от бившия наставник на Реал Юлен Лопетеги отбор, получи право да изпълни дузпа за игра с ръка на Едер Милитао. След консултация с ВАР, главният арбитър посочи бялата точка, а Иван Ракитич вкара наказателния удар за 2:1.

В 94-та минута обаче Еден Азар донесе точката за "Белия балет". Голът дойде малко случайно, след като Тони Кроос опита изстрел от дистанция, но топката рикошира в крака на белгиеца и стана неспасяема за Буну.

Каземиро можеше да донесе пълния комплект точки за отбора на Зинедин Зидан в последните секунди на добавеното време, но ударът му премина с малко встрани от целта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петя Аврамова пред Комисията по ревизия: Не крием информация, времето беше малко
Петя Аврамова пред Комисията по ревизия: Не крием информация, времето беше малко
Изложението "Национални дни на кариерата" започна във Варна
Изложението "Национални дни на кариерата" започна във Варна