НОВИНИ

Реал Сосиедад вдигна Купата на Краля

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:35, 04.04.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Футбол
реал сосиедад вдигна купата краля

Макар и с година закъснение заради пандемията, снощи бе изигран финала за Купата на Краля за сезон 2019/20, който за първи път в историята ни предложи епизод от "Баското дерби", Реал Сосиедад срещу Ателтико Билбао.

В край на сметка Купата отиде в състава от "Ла Аноета" след минимален успех с 1:0, като в герой се превърна звездата на тима Микел Оярсабал, който се разписа от дузпа в 63-та минута.

Интересното в ситуацията с отсъждането на наказателния удар е, че тя дойде повече от пет минути по-рано. 57-та минута изтичаше, когато Иниго Мартинес събори свой противник в наказателното поле и съдията, без колебания, посочи бялата точка и показа директен червен картон на бранителя на Билбао.

След това обаче, главният рефер получи сигнал за преразглеждане на ситуяцията, тъй като според ВАР Мартинес не е предотвратил чисто голово положение. В край на сметка дузпата остана, а Мартинес се отърва само с жълт картон.

Стражът на Билбао Унаи Симон опита всячески да повлияе на Оярсабал при изпълнението, но нападателят запази хладнокръвие и със силен удар в левия ъгъл вкара за 1:0.

До края този резултат се запази и така Реал Сосиедад ликуваше за трети път в историята с Купата на Краля след 1909 и 1987 година.

Любопитното е, че след само две седмици Атлетик Билабао ще има нов шанс да вдигне същия този трофей, след като се класира и за тазгодишния финал на надпреварата.

На 17 април играчите на Марселино ще се изправят срещу Барселона на Роналд Куман в повторение на финала за Суперкупата по-рано през годината, когато "баските" ликуваха след успех с 3:2 след продължения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблемът с машините във Велико Търново: Разменени са номера на преференции
Проблемът с машините във Велико Търново: Разменени са номера на преференции
Волен Сидеров гласува в София с хартиена бюлетина
Волен Сидеров гласува в София с хартиена бюлетина