НОВИНИ

Регистърът за ваксинации може да заработи отново в четвъртък

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:48, 13.03.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Още
Слушай новината

Възможно е електронният регистър за ваксинация да заработи отново в четвъртък - 18 март, ако до сряда излязат резултатите от лабораториите на Съдебна медицина в Пловдив във връзка със смъртния случай на жена след поставена ваксина. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов.

Той отново напомни, че единствената възможна сигурна защита е точно ваксинирането и призова хората, които са имунизирани с "Астра Зенека", да бъдат спокойни, защото няма риск от нея.

Какво ще стане с тази ваксина, когато излязат пробите и когато докажем, че няма причинно-следствена връзка? На пръв поглед такава няма, но трябва да изчакаме всички проби да излязат, за да го твърдим 100%. Тогава ние ще освободим партидите, чрез заповед на директора на ЕАЛ и ще можем да продължим ваксинационния процес. Нека хората, които са ваксинирани с тази ваксина да бъдат спокойни, няма риск за тях. Ако до сряда излязат всички резултати, които очакваме в Пловдив в лабораториите на Съдебна медицина, още в четвъртък приемът може да заработи и да възстановим ваксинационния процес, каза министър Ангелов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Робърта отново герой за Левски при обрат във Враца
Робърта отново герой за Левски при обрат във Враца
Бременна жена от Разлог почина след усложнения от COVID-19
Бременна жена от Разлог почина след усложнения от COVID-19