НОВИНИ

Слънчево време до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:46, 13.03.2021
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Затоплянето в цялата страна ще продължи и днес. Максималните температури ще са м/у 11° и 16°, в София около 12°. В близките часове облачността от северозапад ще намалява, но на отделни места главно в планините е възможно да превали. Ще духа слаб югозападен вятър, който в западната половина от страната за кратко ще се ориентира от северозапад.

През нощта ще бъде безоблачно, вятърът ще остане слаб с посока от юг. Минималните температури вече навсякъде ще бъдат положителни - в повечето райони от 0° до 5°.

Максималните още ще се повишат, в сравнение с днес, и ще са между 13° и 18°, в София 14°. До обяд ще преобладава слънчево време, а през втората половина на деня облачността от запад ще се увеличава и привечер в северозападните райони ще завали дъжд. Ще бъде ветровито, особено в Източна България, включително и по Черноморието, където ще духа временно силен южен вятър.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, но привечер в масивите от Западна България облачността ще се увеличава и ще започнат валежи от дъжд.

Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите от 3° на Алеко до 10° в Банско. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава голяма.

Слънчево време ще преобладава в по-голямата част от Балканите, с повече облаци в северозападните райони, а към края на деня и в централните. От северозапад ще започнат и валежи, които в крайните северозападни райони ще преминат в сняг.

Предимно слънчево ще бъде на Пиренейския полуостров, само в крайните северни райони ще превали дъжд. В Западна и Централна Европа ще бъде облачно, на много места с превалявания от дъжд, в района около Алпите - от сняг. Сняг ще вали също и над Скандинавския полуостров и в Източна Европа.

През новата седмица у нас предстои застудяване и валежи. Ще завали още в понеделник, първо в Западна България, а до края на деня и в по-голямата част от страната. Повишена вероятност за значителни количества има в Западна България, а във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Във вторник и сряда валежи, предимно слаби, ще има в централните и източните части от страната, както и в планините. Понижението на температурите ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славия се измъкна от зоната на изпадащите след домакинска победа над Монтана
Славия се измъкна от зоната на изпадащите след домакинска победа над Монтана
Еврокомисарят Мария Габриел ще е патрон на Европейското по таекуондо в София
Еврокомисарят Мария Габриел ще е патрон на Европейското по таекуондо в София