НОВИНИ

Рекордьорът Мартин Камбуров обяви края на кариерата си

Мартин Камбуров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:25, 10.02.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Мартин Камбуров обяви, че слага край на дългогодишната си футболна кариера. Самият той разкри намерението си в предаването "Ники Кънчев шоу" по Дарик радио. Последният клуб, за който се състезава, бе Берое.

„Най-трудното за един футболист е да спре. Просто защото футболът никога не омръзва. Това е нещо, което правих като дете. Имах щастието да го правя и 20 години професионално. Работех това, което обичам – много малко хора имат това щастие. За моя радост дълго време се наслаждавах на това нещо. Постижението, което направих е фантастично и феноменално", сподели Камбуров.

Футболистът има зад гърба си 256 попадения в българския елит, което е голмайсторският рекорд на шампионата.

"До момента не давах отговор на въпроса за края на моята кариера от чисто морална гледна точка към Берое и ситуацията, в която клубът изпадна. Виждам, че нещата се нормализират – имат ново ръководство, Петьо Хубчев ще е им е треньор, така че няма да имат проблеми. Бях готов да се върна, но вече има една седмица до подновяване на първенството. Така че – Край!“, добави още нападателят.

„По мои изчисления професионален футбол играх 20 години. Първият гол, трябва да се върнем доста назад – 1998 година. Юноша съм на Ботев Пловдив. Аз съм легенда на Локомотив Пловдив, имам се за такава, но съдбата ми беше да съм юноша на Ботев“, спомни си още Мартин Камбуров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галина Захарова положи клетва като председател на ВКС
Галина Захарова положи клетва като председател на ВКС
Разказ на мъжа, видял последно намерения тази сутрин пастир от село Антон
Разказ на мъжа, видял последно намерения тази сутрин пастир от село Антон