НОВИНИ

Ревност е най-вероятната причина за убийството на 29-годишната жена в Пазарджик

Ревност е най-вероятната причина за убийството на 29-годишната жена в Пазарджик
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Величка Ачева
17:00, 29.07.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Ревност е най-вероятната причина за убийството на 29-годишната жена в Пазарджик.

Има достатъчно доказателства, че задържаният мъж от Септември, който е криминално проявен, е извършил убийството. Това каза на брифинг прокурорът от Окръжна прокуратура Тихомир Гергов.

Към настоящия момент съдебно-медицинската експертиза е установила, че се касае за 4 прободни рани, нанесени със значителна жива сила в тялото на пострадалата, допълни прокурорът.

"Повдигнато му е обвинение за извършено престъпление по чл. 116, ал.1, т.12 от Наказателния кодекс. Наказанието законодателя е предвидил за умишлено причинена смърт при условията на опасен рецидив от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна", съобщи още представителят на държавното обвинение.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Припомняме, че убийството е извършено в съботната вечер в хотел в центъра на Пазарджик. Сигнал за престъплението е подаден около 20.00 ч. В 4.00 ч. сутринта извършителят е бил открит да се укрива в пазарджишкото село Драгор.

Убитата жена е майка на 4 деца и до преди един месец е живеела на семейни начала със своя убиец. По документи нито едно от децата не е на извършителя. Самият той до преди година е бил в затвора за разпространение на фалшиви пари.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камарата на следователите приветства отмяната на част от промените в Констиуцията
Камарата на следователите приветства отмяната на част от промените в Констиуцията