НОВИНИ

Рилски спортист мина по трудния път срещу Левски

Самоковци хвърлиха доста сили, но пречупиха "сините" по пътя си към победа №3 в НБЛ

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
19:00, 20.10.2024
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Рилски спортист мина по трудния път срещу Левски
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Рилски спортист продължава със своя успешен старт през новия сезон в НБЛ. Актуалните шампиони се наложиха над Левски със 74:64 в мач от третия кръг. В зала "Триадица" двата тима сътвориха оспорван мач, изпълнен с изключително много грешки (б.а. - цели 32) и доста оспорвани моменти, но в последните минути съставът на Любомир Киров наложи волята си и удължи серията си до три поредни успеха.

Двубоят за "сините" не доигра Димитър Маринчешки, който натрупа 5 лични нарушения.

Това се оказа достатъчно за самоковци да запазят пълния си актив от три победи, а баскетболистите на Константин Папазов имат на сметката си успех и поражение.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от rilski_sportist (@rilski_sportist)


Слабата резултатност властваше в началните минути, като Златин Георгиев Юре Панинич влязоха в ролята на основни реализатори. Грешките и безплодните атаки се превърнаха в запазена марка за двата отбора, а в крайна сметка гостите се оказаха на печелившата страна за разлика от 2 точки в края на първата част.

Мачът продължи в същото русло и при откриването на втория период, като този път си личеше и липсата на по-изявени реализатори от двете страни. Впоследствие темпото на игра значително се дигна, а Деян Карамфилов и Станимир Маринов си спретнаха съобразен дуел. В този момент на помощ на първия се притекоха Александър Янев и Алън Арнет, които позволиха на самоковци да се изстрелят на голямата почивка при 44:40.

Действащите шампиони нарушиха статуквото в хода на третата чат, когато намериха пътя към първата си двуцифрена преднина, извоювана от Чавдар Костов, Джордан Сешън и Юре Планинич. „Сините“ отказаха да се предадат с дружните усилия на Лъчезар Димитров, Максим Бочев и Андон Вачев, но Лакуинси Ридоу имаше последната дума и издейства актив от 3 точки на Рилецо след 30 минути игра.

Двата отбора забравиха какво е вкарване на старта на финалната десетка, като пропуските се редяха и от двете страни. Проблясъци Момчил Кадиев доближи столичния отбор само до 3 точки при по-малко от 5 минути до края, но Арнет и Янев се заеха със задачата да върнат спокойствието на гостите, които отново усетиха вкуса на двуцифрената преднина и това бе всичко.

Александър Янев поведе листата на реализаторите за Рилски съ 7 точки, допълнени от 7 борби. Юре Планинич финишира с 13 и 10 овладени под двата ринга топки, Алън Арнет регистрира 12 и 6 овладени под двата ринга топки.

Лъчезар Димитров и Златин Георгиев отвърнаха за Левски с по 12 точки, като вторият напусна паркета и с 5 борби.

На 26 октомври (събота) Рилски ще се отправят към Стара Загора за визита на Берое, докато два дни по-късно столичният отбор ще домакинства на Спартак Плевен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова технология позволява на парализирани хора да проходят
Нова технология позволява на парализирани хора да проходят
Черно море с минимален успех над Хебър във Варна
Черно море с минимален успех над Хебър във Варна