НОВИНИ

Рилски спортист привлече Алън Арнет от Левски

рилски спортист привлече алън арнет левски
bnt avatar logo
от БНТ
12:01, 18.12.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Ситуацията в баскетболния Левски става все по-сложна заради финансовите проблеми на клуба, а вече е ясно, че "сините" ще се разделят с част от своите състезатели.

Първият изходящ трансфер вече е факт, като един от водещите състезатели баскетболисти на тима Алън Арнет напусна в посока Рилски спортист, обявха от тима от Самоков.

"От днес мъжкият тим на Рилски спортист ще разполага с още един играч. Това е американският гард Алън Арнет, който до момента носеше екипа на столичния Левски. Двата тима вече са уговорили детайлите по трансфера на американеца и още от днес той ще може да започне тренировки с новите си съотборници", написаха от Рилецо на клубния си уебсайт.

"Алън Арнет е добре познато име за баскетболните привърженици в България. Роден е в Коконо, Индиана, висок е 196 сантиметра и играе на позиция 2, но умело се справя и със задачите на позиция 1. От два сезона гардът се подвизава в родното първенство с отбора на Левски, а преди това през далечния вече сезон 2017/2018 защитаваше цветовете на Ямбол. За Левски Арнет се превърна във водеща фигура, като през тази състезателна година е взел участие в 13 мача, в които записва средни показатели от 15.8 точки, 5.5 борби и 3.7 асистенции на мач. В кариерата си гардът е играл още за отборите на МБК Лученец, Феро Карил Салто, Черкаски Мавпи, Йоникос Никея и КБ Пея", добавиха от Рилски спортист.

Очаква се в следващите дни от Левски да си тръгне и Джон Флорвиъс, а част от отбора вече не е и Марио Мирчев, след като младият център сам е пожелал да се раздели със „сините“, за да може да играе в отбор от ББЛ.

Тепърва ще става ясно с какъв състав ще бъде отборът на Димитър Ангелов след Нова година, като от клуба признаха, че в момента основната цел е борбата за оцеляване.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирина Винер: Никога повече няма да играем без знамето и химна на Русия
Ирина Винер: Никога повече няма да играем без знамето и химна на Русия
Григор Димитров остава №14 в света, Виктория Томова губи една позиция
Григор Димитров остава №14 в света, Виктория Томова губи една позиция