НОВИНИ

Рилски спортист се справи и със Спартак Плевен за 14-а поредна победа в НБЛ

рилски спортист справи спартак плевен поредна победа нбл
Снимка: НБЛ
bnt avatar logo
от БНТ
15:39, 10.03.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Рилски спортист продължи страхотната си серия в Националната баскетболна лига (НБЛ) и в двубой от третия кръг на Първата шестица в първенството срази у дома състава на Спартак Плевен с 88:80 за 14-ия си пореден успех.

По този начин момчетата на Любомир Киров се изравниха с Черноморец Бургас на върха в подреждането на шампионата, като двата тима са с баланс 20-5, докато спартаклии засега остават на третата позиция с показатели 18-7.

Срещата в Самоков започна равностойно, като в началните минути домакините бяха тимът, който имаше предимство в резултата, но постепенно плевенчани съумяха да стигнат до обрат и да поведат за пръв път при 17:14. До края на първата четвърт обаче Рилецо си върна инициативата и така откриващите десет минути приключиха при преднина от 22:19 в полза на "скиорите".

До почивката самоковци продължиха да стоят по-добре на паркета, като на няколко пъти бяха близо до това да поведат с двуциферн аванс, но Родни Първис и Алекс Ломакс правеха така, че да задържат Спартак в мача, чието първо полувреме приключи при 46:38 за Рилски спортист.

След подновяването на битката баскетболистите на Любомир Минчев показаха, че не са се предали и с по-добрите си действия на игрището съумяха напълно да заличат своя пасив и дори за кратко да поведат при 51:50. Домакините реагираха на това предизвикателство и след по-силни изяви в края на третата част си осигуриха преднина от седем пункта - 68:61 - преди заключителните десет минути от двубоя.

Решителният период отново стартира с позитивно за гостите, които съкратиха разликата до само едно притежание, но последвалата серия от 11:3 за "скиорите" им помогна за пръв път в срещата да се откъснат с двуцифрен аванс при 79:68 и до края самоковци не изпуснаха инициативата, за да се поздравят с крайната победа.

За Рилски спортист Джоузеф Лоусън и Джон Флорвиъс станаха най-резултатни с по 16 точки, докато Майкълин Скот приключи с 11.

От другата страна за Спартак Плевен Талиб Занна и Родни Първис бяха над всички със своите 19 пункта, а Алекс Ломакс се отчете с 12.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Частични местни избори и в Бургаско, село Разбойна избира кмет
Частични местни избори и в Бургаско, село Разбойна избира кмет
Десетки жители на Добрич се събраха на бдение за жертвата на психично болен мъж
Десетки жители на Добрич се събраха на бдение за жертвата на психично болен мъж